חיתוכיות ריבה עם פירורים
עוגיות פשוטות עם שיק יוקרתי: קבלו חיתוכיות בניחוח תפוז, שיהפכו את הבית שלכם למקום שכיף לחיות בו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
2 חלמונים
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
כף ליקר תפוזים או גרידת תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים
למילוי:
ריבת תפוזים, או כל ריבה אחרת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים את מצרכי הבצק בקערה, ולשים עד לקבלת בצק עדין ונעים. אם צריך, מוסיפים קצת קמח.
2 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את השליש, שמיועד לפירורים, מחלקים לחתיכות קטנות, מפזרים על צלחת ומכניסים למקפיא (כך יהיה יותר קל לגרר אותו אחר כך).
3 את שאר הבצק (השני שליש) משטחים על תבנית 27X33 משומנת, ומכניסים לתנור החם לכ-10 דקות.
4 מניחים לבצק האפוי להצטנן מעט, ומורחים עליו את הריבה.
5 מגררים את הבצק מהמקפיא מעל הריבה, ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות, עד שהפירורים משחימים.
6 מצננים, חותכים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה.
* המתכון באדיבות הבלוג טועמים במטבח בתפוז
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק