אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

מתכון לפשטידה שמראה פשוט אבל טעמה משגע. מתכון מהיר לשבועות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 24/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המרכיבים:

4 בטטות בינוניות, קלופות

3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

1 קוטג'

3 ביצים

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס קמח

2 כפות קמח תירס לפולנטה (לא קורנפלור!) – לא חובה

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מלח, פלפל ומוסקט ומניחים בסיר.

2 יוצקים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.

3 מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים מלבד קמח התירס. מוסיפים את תוכן הסיר אחרי שהתקרר מעט ומערבבים בעדינות.

4 מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ ומפזרים למעלה את קמח התירס. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות