צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
פשטידת בטטות ותפוחי אדמה
מתכון לפשטידה שמראה פשוט אבל טעמה משגע. מתכון מהיר לשבועות
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 24/05/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
המרכיבים:
4 בטטות בינוניות, קלופות
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
1 קוטג'
3 ביצים
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס קמח
2 כפות קמח תירס לפולנטה (לא קורנפלור!) – לא חובה
אופן ההכנה:
1 פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מלח, פלפל ומוסקט ומניחים בסיר.
2 יוצקים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.
3 מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים מלבד קמח התירס. מוסיפים את תוכן הסיר אחרי שהתקרר מעט ומערבבים בעדינות.
4 מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ ומפזרים למעלה את קמח התירס. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!