כל הורה לילדים קטנים מכיר את זה: בלי ירקות, בלי פירות, בלי ירוק, בלי לבן, רק פיצה אבל בלי גבינה, רק פסטה אבל בלי רוטב ועוד ועוד גחמות שלא היו מביישות אף דיווה. נועם דקרס, אבא ושף עם היסטוריה מכובדת (לילית, קלואליס, מול ים, רפאל), מצטרף למאמץ להרחיב את התפריט של הילד הממוצע, ומציע במקום החדש שלו, ביסל'ה שמו, מיני מנות בריאות, טריות וטובות, שגם ילדים אוהבים. ביקשנו ממנו כמה מתכונים, שנוכל לנסות בבית, ולמרבה השמחה גם קיבלנו.

>> בקרו אותנו בפייסבוק, טעים שם

קטשופ (צילום: fotobazilio, Istock)
קטשופ. אפשר לעשות את זה בריא, וממש ממש טעים. הכוכב: פלפל אדום|צילום: fotobazilio, Istock

קטשופ פלפלים ביתי

המרכיבים:
½ ק"ג פלפלים אדומים מאוד, נקיים מגרעינים
½ כוס עגבניות לחות אורגניות, ללא חומרים משמרים
¼ כוס בצל לבן קצוץ (כחצי בצל)
1-2 שיני שום קלופות
½ כוס מים
2 כפות חומץ בן יין אדום איכותי
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. משרים את העגבניות במים פושרים כ-10 דקות, ומסננים.
2. בסיר נמוך ורחב שמים את כל המרכיבים פרט לחומץ ולמלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד שהפלפלים מתרככים לגמרי. מערבבים מדי פעם. במידה והנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים מדי פעם כמה כפות של מים, אך הבישול צריך להתבצע עם כמות מינימלית של מים בסיר.
4. לאחר שכל המרכיבים רכים לגמרי מצננים מעט וטוחנים בממחה (כאשר המרכיבים עדיין חמים). מוסיפים את החומץ ומלח לפי הטעם, וטוחנים שוב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5. מצננים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

סלמון קראסט (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קראסט סלמון. אין על פיסטוקים, וככל שהם יקדימו להבין את זה כך ייטב|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
סלמון קראסט

המרכיבים (4 מנות):
8 כפות אגוזי מלך גרוסים
4 כפות פיסטוק קלוף גרוס
עלים משני גבעולי תימין קטנים
מלח לפי הטעם
נתחי פילה סלמון במשקל כ-200 גרם כל אחד, נקיים מעצמות

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. מערבבים את האגוזים, הפיסטוק והתימין.
3. מפזרים מלח על נתחי הדג לפי הטעם.
4. מפזרים את תערובת האגוזים והתימין על בשר הדגים ומהדקים ליצירת ציפוי.
5. מניחים את הדגים על תבנית עם נייר אפייה כשעור הדג כלפי מטה.
6. אופים כ-8 דקות, ומגישים מיד.

עוד באוכל טוב:

קציצות דגים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אנחנו טעמנו את קציצות הדגים בלי רוטב, והן היו מעולות. את הרוטב ציוותנו לקציצות בקר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות דגים

המרכיבים:
 ½ ק"ג דג טרי ושומני, נקי מעצמות ועור (סלמון, בורי, דניס), או תערובת של כמה מסוגי הדגים
 ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
 גרידה דקה מלימון אחד צהוב
 ¼ כפית גרגירי כוסברה טחונים
 1-2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד דק (תלוי בטעם האישי)
 ¼ כוס בצל ירוק קצוץ דק (כ-5 גבעולים)
3 כפות שמן זית
2-3 כפות קמח אורז מלא
מלח
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. חותכים את הדג לחתיכות גסות ובעזרת מעבד מזון עם להב מתכת טוחנים אותו עד לקבלת מרקם קצוץ בינוני.
2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצרים קציצות שטוחות במשקל של כ-50 גרם כל אחת.
3. צורבים את הקציצות על מחבת יבשה לגמרי רק עד שהן מקבלות מעט צבע, או מניחים אותן ישירות על תבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כעשר דקות.

רוטב עגבניות מעגבניות טריות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מעגבניות טריות בלבד|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
רוטב עגבניות מעגבניות טריות

המרכיבים:
2 ק"ג עגבניות בשלות מאוד, ללא הגרעינים
2 כוסות בצל לבן קצוץ גס (כ-4 בצלים)
4 שיני שום טרי
2-3 גבעולי בזיליקום טרי
1 כפית מלח שטוחה

אופן ההכנה:
1. בסיר רחב ושטוח שמים את כל המרכיבים. מוסיפים ¼ כוס מים ומביאים לרתיחה עדינה
2. מנמיכים את עוצמת הלהבה למינימום ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה מאוד שעה עד שעה וחצי, עד שכל המרכיבים רכים לגמרי ורוב הנוזלים התאדו מהסיר.
3. לאחר שכל המרכיבים רכים לגמרי מוציאים את גבעולי הבזיליקום מהסיר (יתר העלים יכולים להישאר).
4. מצננים מעט וטוחנים בממחה מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
5. מאחסנים בקירור.

* אם רוצים לאחסן את הרוטב לתקופה ארוכה ממלאים צנצנות מעוקרות ברוטב הרותח (אפשר להרתיח את הרוטב לאחר הטחינה), סוגרים עם פקק הרמטי ומעקרים שוב באמבטיית מים רותחים.

 המתכונים באדיבות שף נועם דקרס, ביסל'ה, דוד מרכוס 16, רמת החייל, תל אביב, 03-6542888.

 >> הנה עוד דרכים להפחית את צריכת הג'אנק פוד בבית