יאם טופו: סלט עם טופו ואטריות שעועית
הבשלנית התאילנדית פריה סקולווראפאט ממסעדת איסאן בשוק הכרמל החליטה לפנק אותנו במתכון הסודי שלה ליאם טופו - סלט חמוץ וחרפרף עם ניחוחות עזים של אסיה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
קוביות טופו מחבילת טופו אחת
6 עגבניות שרי, חתוכות לשניים
גבעול סלרי, פרוס דק
2 כפות כוסברה קצוצה דק
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
חצי בצל סגול בינוני, פרוס דק
2 כפות בוטנים
רבע חבילת אטריות שעועית מרוככות במים פושרים חצי שעה
לימון סחוט
2 כפות סוכר דקלים
כפית צ'ילי חריף
3 כפות רוטב דגים
4 שיני שום, קצוצות דק
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הטופו עם כל הירקות הקצוצים.
2 מוסיפים את מיץ הלימון, רוטב הדגים, סוכר הדקלים והצ'ילי. טועמים ומוודאים שיש מספיק רוטב.
3 חולטים את אטריות השעועית חצי דקה במים רותחים ומוסיפים לתערובת הטופו. מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומגישים.
פסטיבל האוכל התאילנדי הראשון בישראל, Khao San Tel-Aviv by Sprite, יוצא לדרך ומביא אליכם את הטעמים מהמזרח הרחוק הכי קרוב שיש. מה מחכה לשם שם? דוכני אוכל, בר קוקטיילים, מופעים ועוד הרבה הפתעות בניחוח תאילנדי. האירוע יתקיים 24-26.9.2019 (ימים ג'-ה') בין השעות 16:00-22:00 במדרחוב נחלת בנימין וברחובות רמב"ם והשומר בתל אביב. אז למה אתם מחכים? לחצו לפרטים נוספים