אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגיות פיצוחים מלוחות

אם יש לכם בארון שאריות של גרעינים - אשריכם. פנו רבע שעה מזמנכם ונצלו אותן להכנת הנשנוש הממכר הזה. אין לכם? בקטנה, קפצו רגע לקנות. זה שווה את זה, באחריות

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 11/11/21 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-24 עוגיות:

150 גרם גרעיני דלעת

100 גרם גרעיני חמנייה

150 גרם שקדים פרוסים

50 גרם שומשום

40 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות (20 גרם) סוכר דמררה

מעט פרג לציפוי (לא חובה)

חצי כפית מלח דק

מעט צ'ילי גרוס

2 חלבונים מביצים גודל L

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לפרג.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

3 בעזרת כף מניחים תלוליות (בגודל כף שטוחה) על התבנית. שומרים על מרווחים קטנים בין התלוליות.

4 מפזרים מעל התלוליות מעט פרג ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות יפה.

5 מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

עוגיות פיצוחים מלוחות - בתבנית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
בתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל
עוגיות פיצוחים מלוחות - בצלחת (צילום: נופר צור, mako אוכל)
ובצלחת|צילום: נופר צור, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

** העוגיות יישמרו שלושה-ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

** אפשר לגוון את סוגי הגרעינים והאגוזים לפי הטעם.