עוגת שזיפים ונקטרינות בחושה
אין כיף גדול כמו לקחת את הפירות שהתעייפו במקרר ולהפוך אותם במחי ערבוב (בסדר, טריפה) לעוגה קיצית יפהפייה ומשמחת לבב אנוש. אם לא תנסו, איך תדעו?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 22 ס"מ:
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן רגיל
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים גודל L (גם M הולך)
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
שלושת רבעי כוס (110 גרם) שמנת חמוצה
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים
4-5 שזיפים ונקטרינות
חופן גפרורי שקדים, לקישוט
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 טורפים בקערה (או מקציפים) סוכר, סוכר וניל וביצים לתערובת תפוחה.
3 מוסיפים שמן באיטיות ותוך כדי ממשיכים לטרוף עוד שתי דקות.
4 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים.
5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה.
6 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה.
7 חוצים את הפירות ומוציאים את הגלעין. מניחים את חצאי הפרי על הבלילה כשהצד הפתוח פונה למטה.
8 מקשטים בגפרורי שקדים ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
** לגרסת פרווה ממירים שמנת חמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות.
** את השמן ניתן להמיר ב-150 גרם חמאה רכה. במקרה כזה מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים כרגיל.
** ניתן להמיר מחצית מהקמח בקמח מלא.
** אפשר להמיר קמח שקדים בקמח לבן באותה הכמות.
** במקום סוכר וניל אפשר להשתמש בתמצית/מחית וניל.
** אפשר להכין את העוגה עם כל פרי שאוהבים.