לחמניות רכות רכות לשקשוקה
היישר מבית משפחת אגם - לחמניות קשר שתוספת קטנה של קורנפלור לבצק הופכת אותן לרכות במיוחד. שימו לב, הלחמניות חלומיות כשהן חמות מהתנור, אבל אם תעטפו אותן טוב טוב בשקית הן מבטיחות להישאר טריות גם למחרת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-17 לחמניות:
1 קילו קמח לחם לבן (או קמח לבן רגיל)
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
כף מלח דק
3 כפות קורנפלור
500-550 מ"ל (קצת יותר משתי כוסות) מי ברז
חצי כוס שמן קנולה
לציפוי:
ביצה טרופה
כפית סילאן
מעט מי ברז
כוס שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר לבן, מלח וקורנפלור, מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים מעט. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים מים, רק עד שמתגבש בצק (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). לשים את הבצק למשך 10-12 דקות, עד שהוא חלק וגמיש.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה כולו בשומן. עוטפים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.
3 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-17 חתיכות של כ-100 גרם כל אחת.
4 יוצרים מכל חתיכת בצק גליל, וקושרים ללחמניית קשר (פשוט עושים קשר באמצע, ומושכים את הצ'ופצ'יק העליון קצת החוצה). מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח קטן בין לחמנייה ללחמנייה (הכי כיף כשהן קצת מתחבקות בתנור).
5 מכסים את הלחמניות ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 טורפים את הביצה עם הסילאן ושתי טיפות מים ומברישים את הלחמניות. מפזרים שומשום.
7 אופים את הלחמניות 15-20 דקות, עד הזהבה.
** מגישים חם, או ששומרים בשקית אטומה לשמירה על הטריות.
מתכון בונוס: שקשוקה מהירת הכנה
מקפיצים שן שום כתושה במחבת קטנה עם 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים פחית של עגבניות מרוסקות, כפית סוכר, מלח ופלפל. מוסיפים מעט מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות. שוברים פנימה בזהירות 4 ביצים, מכסים שוב ומבשלים עד שהביצים מוכנות. מפזרים עלי בזיליקום טריים וקצת מלח גס ומגישים.