אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

לחמניות רכות רכות לשקשוקה

היישר מבית משפחת אגם - לחמניות קשר שתוספת קטנה של קורנפלור לבצק הופכת אותן לרכות במיוחד. שימו לב, הלחמניות חלומיות כשהן חמות מהתנור, אבל אם תעטפו אותן טוב טוב בשקית הן מבטיחות להישאר טריות גם למחרת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/05/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 190 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-17 לחמניות:

1 קילו קמח לחם לבן (או קמח לבן רגיל)

2 כפות שמרים יבשים

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

כף מלח דק

3 כפות קורנפלור

500-550 מ"ל (קצת יותר משתי כוסות) מי ברז

חצי כוס שמן קנולה

לציפוי:

ביצה טרופה

כפית סילאן

מעט מי ברז

כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר לבן, מלח וקורנפלור, מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים מעט. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש. לאט לאט מוסיפים מים, רק עד שמתגבש בצק (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות). לשים את הבצק למשך 10-12 דקות, עד שהוא חלק וגמיש.

מתכונים לשבועות

לחמניות לשקשוקה מקרוב (צילום: נופר צור, mako אוכל)
תראו אותן מקרוב|צילום: נופר צור, mako אוכל
לחמניות לשקשוקה צפופות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
ועוד יותר מקרוב!|צילום: נופר צור, mako אוכל

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה כולו בשומן. עוטפים בניילון ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר.

3 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-17 חתיכות של כ-100 גרם כל אחת.

4 יוצרים מכל חתיכת בצק גליל, וקושרים ללחמניית קשר (פשוט עושים קשר באמצע, ומושכים את הצ'ופצ'יק העליון קצת החוצה). מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח קטן בין לחמנייה ללחמנייה (הכי כיף כשהן קצת מתחבקות בתנור).

5 מכסים את הלחמניות ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 טורפים את הביצה עם הסילאן ושתי טיפות מים ומברישים את הלחמניות. מפזרים שומשום.

7 אופים את הלחמניות 15-20 דקות, עד הזהבה.

** מגישים חם, או ששומרים בשקית אטומה לשמירה על הטריות.

לחמניות לשקשוקה בתבנית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
מתחבקות בתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל
לחמניות לשקשוקה מבפנים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
רךךךךך|צילום: נופר צור, mako אוכל

>>  לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם 

מתכון בונוס: שקשוקה מהירת הכנה

מקפיצים שן שום כתושה במחבת קטנה עם 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים פחית של עגבניות מרוסקות, כפית סוכר, מלח ופלפל. מוסיפים מעט מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות. שוברים פנימה בזהירות 4 ביצים, מכסים שוב ומבשלים עד שהביצים מוכנות. מפזרים עלי בזיליקום טריים וקצת מלח גס ומגישים.