עוגיות בשלושה צבעים
בהרבה בתים יש צנצנת עוגיות על השיש לקראת שבת, אבל רק אצלכם תהיה כזאת צנצנת צבעונית ומרשימה, שכל עוגייה בה היא בעצם שלוש עוגיות שונות, שחברו להן לשלם שגדול וטעים מסך חלקיו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
30-35 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
כוס (200 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
כפית תמצית או מחית וניל
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח (לאוהבי השילוב מתוק-מלוח – שלושת רבעי כפית)
לתערובת הכהה:
2 כפות קקאו
לתערובת הקינמון והתבלינים:
2 כפות של תערובת תבלינים, כמו קינמון, ציפורן, הל, פלפל אנגלי, ג’ינג’ר ואגוז מוסקט (רק כאלה שאוהבים)
אופן ההכנה:
1 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 בעזרת כף מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה.
3 מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים וניל ומערבבים שוב.
4 מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח - ומערבלים לתערובת אחידה.
5 שוקלים את התערובת ומחלקים לשלושה חלקים שווים (אצלי יצא 340 גרם לכל חלק בצק). שמים כל חלק בקערה משלו.
6 מוסיפים לאחת הקערות 2 כפות קקאו ומערבבים היטב, עד שהיא נצבעת באופן אחיד.
7 מוסיפים לקערה השנייה 2 כפות של תערובת תבלינים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת בגוון חום .את התערובת האחרונה משאירים כמו שהיא, בהירה.
8 מכניסים את התערובות למקרר להתייצבות לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 קורצים מכל אחת מהתערובות כדורים קטנים בגודל גולה. מחברים כל שלושה עיגולים בצבעים שונים ובעזרת הידיים מהדקים ומגלגלים מעט ליצירת עוגייה שטוחה.
10 מסדרים את העוגיות בתבנית וממשיכים כך עד שהבצק נגמר.
11 אופים10-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אבל רק מעט. מצננים ומגישים.
** העוגיות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים.