עוגת גבינה ופירות בחושה ומהירת הכנה
כשעוגה בחושה, עוגת גבינה ועוגת פירות נפגשות ביחד בתבנית, אין שום סיכוי שיצא מזה משהו פחות מנהדר. המלצה שלנו: התחילו לנשנש ממנה כשהיא עוד קצת חמימה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבניץ עגולה 22 ס"מ:
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
מעט מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים גדולות
מיץ מליים שלם או מלימון קטן
150 גרם חמאה רכה
200 גרם גבינה לבנה
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
4-5 פירות שאוהבים (אני השתמשתי במשמש), חתוכים לקוביות קטנות
לפירורים:
חצי כוס (70 גרם) קמח לבן רגיל
רבע כוס סוכר חום
מעט קינמון
40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
רבע כוס פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר לבן וסוכר וניל.
3 מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים חמאה רכה, גבינה לבנה, מיץ ליים ויוגורט ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית ומכינים את פירורי הקראמבל: מערבבים בקערה קמח, סוכר חום וקינמון. מוסיפים קוביות חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים ליצירת פירורים. מוסיפים פקאנים קצוצים ומערבבים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
6 מפזרים את תערובת הפירורים על בלילת העוגה בתבנית.
7 אופים שעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש.
הערות:
** פירות אפשריים: אננס, מנגו, שזיף, אפרסק, משמש, נקטרינה, ענבים, פירות יער, תפוחים, אגסים, מנדרינות, תאנים וכו'.
** אם העוגה משחימה בחלקה העליון ועדיין לא מוכנה מבפנים, יש להניח נייר כסף מעל העוגה באופן רופף ולהמשיך באפייה.
** את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום.
** אפשר לוותר על הקראמבל מעל העוגה, ולקשט אותה באבקת סוכר אחרי צינון.
** אפשר להמיר את היוגורט בשמנת חמוצה ואת הגבינה הלבנה בגבינת ריקוטה.
** אי אפשר לוותר על הגבינה או להפוך את העוגה לפרווה.