אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת גבינה ופירות בחושה ומהירת הכנה

כשעוגה בחושה, עוגת גבינה ועוגת פירות נפגשות ביחד בתבנית, אין שום סיכוי שיצא מזה משהו פחות מנהדר. המלצה שלנו: התחילו לנשנש ממנה כשהיא עוד קצת חמימה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/08/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבניץ עגולה 22 ס"מ:

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

מעט מלח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים גדולות

מיץ מליים שלם או מלימון קטן

150 גרם חמאה רכה

200 גרם גבינה לבנה

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט

4-5 פירות שאוהבים (אני השתמשתי במשמש), חתוכים לקוביות קטנות

לפירורים:

חצי כוס (70 גרם) קמח לבן רגיל

רבע כוס סוכר חום

מעט קינמון

40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

רבע כוס פקאנים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפייה, סוכר לבן וסוכר וניל.

>> לבלוג של קרן אגם

 >> לסדנאות של קרן אגם

עוגת גבינה ופירות בחושה - שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
שלמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.

4 מוסיפים חמאה רכה, גבינה לבנה, מיץ ליים ויוגורט ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית ומכינים את פירורי הקראמבל: מערבבים בקערה קמח, סוכר חום וקינמון. מוסיפים קוביות חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים ליצירת פירורים. מוסיפים פקאנים קצוצים ומערבבים.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

6 מפזרים את תערובת הפירורים על בלילת העוגה בתבנית.

7 אופים שעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש.

עוגת גבינה ופירות בחושה - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת גבינה ופירות בחושה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

הערות:

** פירות אפשריים: אננס, מנגו, שזיף, אפרסק, משמש, נקטרינה, ענבים, פירות יער, תפוחים, אגסים, מנדרינות, תאנים וכו'.

** אם העוגה משחימה בחלקה העליון ועדיין לא מוכנה מבפנים, יש להניח נייר כסף מעל העוגה באופן רופף ולהמשיך באפייה.

** את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום.

** אפשר לוותר על הקראמבל מעל העוגה, ולקשט אותה באבקת סוכר אחרי צינון.

** אפשר להמיר את היוגורט בשמנת חמוצה ואת הגבינה הלבנה בגבינת ריקוטה.

** אי אפשר לוותר על הגבינה או להפוך את העוגה לפרווה.