אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

מכירים את העוגות שאף פעם לא נמאס מהן? אלה שגם אם נפגוש אותן שבוע אחרי שבוע, בכל מפגש נשמח בהן כאילו זו הפעם הראשונה? אז עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 03/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 222 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 32*25 ס"מ:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

כפית תמצית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) קוקוס

100 גרם שוקולד, קצוץ או מגורר גס (או שוקולד צ'יפס)

2 כפות קמח לקימוח השוקולד

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד כדקה, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס. מריחים? (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מריחים?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מוסיפים שמן ותמצית וניל ומקציפים עוד חצי דקה.

4 בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקוקוס.

5 מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת השמנת והביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

6 מערבבים בקערה את השוקולד עם 2 כפות קמח, כדי למנוע מהשוקולד לשקוע לתחתית העוגה. מוסיפים לבלילה ומערבבים מעט.

7 משמנים את התבנית, מעבירים פנימה את הבלילה ומיישרים מלמעלה.

8 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

9 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תמיד מצליחה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה 24 ס"מ או בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

** העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

** לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית.