אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגיות קוואקר בננה ושוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס מהז'אנר הרך והעוגתי, עם שדרוג של בננה ושיבולת שועל ושוליים קריספיים שמתפצחים בפה ומשוררים שיר קטן

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 09/12/21 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15-18 עוגיות:

100 גרם חמאה רכה

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

כפית תמצית וניל

1 ביצה גדולה

1 בננה גדולה, מעוכה

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

1 כוס (100 גרם) קוואקר (שיבולת שועל דקה)

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית אבקת קינמון

רבע כפית מלח דק

חצי כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס חלב או מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים בקערה חמאה, סוכר לבן וסוכר חום בהיר לתערובת רכה. מוסיפים תמצית וניל וביצה ומערבבים היטב. מוסיפים בננה ומערבבים שוב.

3 מוסיפים קמח, קוואקר, אבקת סודה לשתייה, אבקת קינמון ומלח ומערבבים שוב. לבסוף מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.

4 מניחים תלוליות מהבלילה על נייר האפייה בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפיות. שומרים על רווחים ביניהן, כי העוגיות מתפרשות.

5 מועכים מעט את העוגיות ואופים 13-15 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים ומצננים.

 

עוגיות קוואקר בננה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגיות קוואקר בננה|צילום: נופר צור, mako אוכל

עוגיית קוואקר בננה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
היי חברה!|צילום: נופר צור, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

** העוגיות יישמרו שומרים בצנצנת או בקופסה אטומה כשלושה ימים.