אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת לימון ואוכמניות

רגע לפני שפסח משתלט אתם מוזמנים להתפנק עם העוגה המהממת הזאת, שמשלבת שני טעמים שפשוט נועדו זה לזה (וגם קראמבל, שפשוט נועד להכל)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 11/03/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקראמבל (תבנית עגולה בקוטר 22):

שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לעוגה:

כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן

כפית וחצי אבקת אפייה

3 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

30 גרם חמאה מומסת

חצי כוס (120 מ"ל) חלב

קליפה מגוררת מלימון אחד בינוני

2 כפות מיץ לימון

כפית תמצית וניל

כוס אוכמניות טריות (אפשר גם קפואות)

כף קמח

אופן ההכנה:

1 לקראמבל: מערבים בקערה קמח וסוכר לבן, מוסיפים חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים לפירורים גסים. מכניסים למקרר.

מתכונים לפסח

2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

3 מכינים את בלילת העוגה: טורפים בקערה ביצים עם סוכר לבן. מוסיפים שמן קנולה וחמאה מומסת וטורפים.

4 מוסיפים חלב, גרידת לימון, מיץ לימון ווניל ומערבבים.

5 מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית.

6 מערבבים בקערה את האוכמניות עם כף קמח.

7 מפזרים את האוכמניות מעל הבלילה בתבנית, ועליהן מפזרים את הקראמבל באופן אחיד.

8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו והעוגה שחומה למראה. מצננים ומגישים.

עוגת לימון ואוכמניות שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מי באה לאמא?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>  לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם 

** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר כחמישה ימים.

** לגרסת פרווה אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית.