עוגת לימון ואוכמניות
רגע לפני שפסח משתלט אתם מוזמנים להתפנק עם העוגה המהממת הזאת, שמשלבת שני טעמים שפשוט נועדו זה לזה (וגם קראמבל, שפשוט נועד להכל)
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקראמבל (תבנית עגולה בקוטר 22):
שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
לעוגה:
כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
3 ביצים גודל L
כוס (200 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
30 גרם חמאה מומסת
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
קליפה מגוררת מלימון אחד בינוני
2 כפות מיץ לימון
כפית תמצית וניל
כוס אוכמניות טריות (אפשר גם קפואות)
כף קמח
אופן ההכנה:
1 לקראמבל: מערבים בקערה קמח וסוכר לבן, מוסיפים חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים לפירורים גסים. מכניסים למקרר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
3 מכינים את בלילת העוגה: טורפים בקערה ביצים עם סוכר לבן. מוסיפים שמן קנולה וחמאה מומסת וטורפים.
4 מוסיפים חלב, גרידת לימון, מיץ לימון ווניל ומערבבים.
5 מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית.
6 מערבבים בקערה את האוכמניות עם כף קמח.
7 מפזרים את האוכמניות מעל הבלילה בתבנית, ועליהן מפזרים את הקראמבל באופן אחיד.
8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו והעוגה שחומה למראה. מצננים ומגישים.
** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר כחמישה ימים.
** לגרסת פרווה אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית.