עוגת פולנטה שקדים עם מרנג ריבת פטל
היא גבוהה, היא חתיכית, היא חגיגית, היא מיוחדת, היא טעימה טעימה טעימה והיא פרווה. האם מדובר בעוגה המושלמת לפסח? מצב רציני שכן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
3 ביצים גודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 כפית מחית/תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-2 לימונים בינוניים
1 כוס (240 מ"ל או 200 גרם) שמן קנולה
מיץ מחצי לימון בינוני
100 גרם קמח פולנטה
200 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים לאבקה
כפית וחצי אבקת אפייה
2-3 כפות ריבת פטל, למריחה
למרנג פטל:
3 חלבונים מביצים גודל L
קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 כף קורנפלור
1 כפית חומץ רגיל
חצי כוס ריבת פטל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. מומלץ לרפד את הדפנות בנייר אפייה.
2 טורפים בקערה ביצים, סוכר, וניל וגרידת לימון לתערובת מעט תפוחה.
3 מוסיפים שמן תוך כדי טריפה ולאחריו את מיץ הלימון.
4 מוסיפים פנימה את קמח הפולנטה, קמח השקדים ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
5 אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת מעט. זה בסדר שהיא עדיין מעט רוטטת במרכזה.
6 מכינים את המרנג: מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח בקערת מיקסר נקייה ויבשה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
7 מקפלים פנימה את הקורנפלור והחומץ.
8 מערבבים פנימה ריבת פטל בשני ערבובים, לדוגמת שיש.
9 מורחים על העוגה 2-3 כפות של ריבת פטל באופן אחיד.
10 מיישרים את המרנג על העוגה ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה ב-160 מעלות. מצננים ואוכלים.
** העוגה תישמר במקרר למשך שלושה ימים כשהיא עטופה היטב.
** את ריבת הפטל ניתן להמיר בכל ריבה אחרת שאוהבים
** לגרסה חלבית המירו שמן קנולה ב-200 גרם חמאה רכה.