אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

טורט שיש תפוזים של פעם

ה-עוגה, שאין מנחמת ממנה, גבוהה ואוורירית ומשקיטה בטן ולב. זה מה שאנחנו מתכוונים להכין לקראת סוף השבוע

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/12/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קוגלהוף קוטר 26 ס"מ:

6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים (רצוי בטמפרטורת החדר)

2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2 וחצי כפיות אבקת אפייה

לשיש:

2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים במיקסר את החלמונים עם כוס אחת של סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

2 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את השמן ואז את מיץ התפוזים.

3 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים לתערובת אחידה.

4 מעבירים את הבלילה לקערה גדולה.

טורט שיש תפוזים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
יפה שלנו!|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר (חשוב מאוד, אחרת הקצפת החלבונים יכולה להיכשל לגמרי).

6 מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר שנותרה 3-4 דקות, לקבלת קצף תפוח ויציב.

7 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.

8 מוציאים שליש מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים פנימה אבקת קקאו.

9 מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת ושופכים מעליה את בלילת הקקאו הכהה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.

10 אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

טורט שיש תפוזים - פרוסות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אנחנו ניקח את זה מפה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.