טורט שיש תפוזים של פעם
ה-עוגה, שאין מנחמת ממנה, גבוהה ואוורירית ומשקיטה בטן ולב. זה מה שאנחנו מתכוונים להכין לקראת סוף השבוע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית קוגלהוף קוטר 26 ס"מ:
6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים (רצוי בטמפרטורת החדר)
2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
לשיש:
2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים במיקסר את החלמונים עם כוס אחת של סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
2 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את השמן ואז את מיץ התפוזים.
3 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים לתערובת אחידה.
4 מעבירים את הבלילה לקערה גדולה.
5 שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר (חשוב מאוד, אחרת הקצפת החלבונים יכולה להיכשל לגמרי).
6 מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר שנותרה 3-4 דקות, לקבלת קצף תפוח ויציב.
7 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.
8 מוציאים שליש מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים פנימה אבקת קקאו.
9 מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת ושופכים מעליה את בלילת הקקאו הכהה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
10 אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.
** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.