אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תמרים הפוכה

לא חשבתם לתת לחגי תשרי לעבור בלי להתפנק עד הסוף על תמרים, נכון? אז העוגה הזאת לוקחת את העונג הזה הכי רחוק שאפשר, עם שכבת קרמל יפה וטעמים שרק משתבחים ביום למחרת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 13/10/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרמל:

שלושת רבעי כוס (150גרם) סוכר לבן

60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

לעוגה:

25-27 תמרים מזן מג'הול, קלופים וחצויים

3 ביצים גודל L

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן

כפית תמצית וניל

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה

2 כפיות אבקת אפייה

חצי מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. עוטפים את  שולי התבנית מבחוץ בנייר כסף (זה יימנע מהקרמל לנזול בתנור).

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 הקרמל: מחממים בסיר קטן את הסוכר וכשהוא נמס מוסיפים קוביות חמאה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת מקבלת גוון צהבהב. מדי פעם מערבבים בכף עץ.

4 מעבירים את הקרמל לתבנית האפייה ומסדרים את חצאי התמרים כשהצד הפתוח שלהם פונה למעלה. מתחילים עם המעגל החיצוני וממשיכים כלפי פנים.

>> לבלוג של קרן אגם

5 העוגה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים תמצית וניל ושמן במזיגה איטית וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות.

6 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ושמנת חמוצה. מערבבים לתערובת אחידה.

7 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, מיישרים ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

8 מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה לנוח 5 דקות. מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה.

9 מצננים לחלוטין ורק אז מגישים.

* העוגה במיטבה יום אחרי האפייה, לכן מומלץ להכין אותה יום מראש ולשמור עטופה היטב בטמפרטורת החדר.