עוגת בראוניז גבינה
המהממת הזאת היא בדיוק מה שמתחשק לנו עכשיו: שכבת בראוניז שוקולדית ועשירה שאי אפשר לעמוד בפניה, עם תוספת גבינה שמקלילה, מגוונת והופכת את העוגה הזאת ליפיפיה אמיתית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבראוניז, לתבנית אינגליש קייק:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
3 ביצים גודל L
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
50 גרם (רבע כוס) סוכר חום בהיר
רבע כפית מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח לבן רגיל
למלית הגבינה:
גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן (אפשר להמיר בגבינת שמנת)
1 וחצי כפות קורנפלור
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 בקערה חסינת חום ממיסים חמאה ושוקולד מריר, מערבבים לתערובת אחידה.
3 בקערה נוספת טורפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר חום, לתערובת מעט תפוחה.
4 מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, תמצית וניל וקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 בקערה נפרדת מערבבים גבינה עם קורנפלור, סוכר לבן וביצה לתערובת אחידה.
6 מעבירים לתבנית האפייה שלושת רבעי מכמות בלילת השוקולד, ומעל את בלילת הגבינה. את יתרת השוקולד מעבירים מעל הגבינה ובעזרת סכין, ממש מעט, מציירים תנועת שיש.
7 אופים 30-35 דקות, עד שקיסם הנעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
8 מצננים מעט ומגישים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
*שומרים את העוגה במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.