אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת בראוניז גבינה

המהממת הזאת היא בדיוק מה שמתחשק לנו עכשיו: שכבת בראוניז שוקולדית ועשירה שאי אפשר לעמוד בפניה, עם תוספת גבינה שמקלילה, מגוונת והופכת את העוגה הזאת ליפיפיה אמיתית

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 13/08/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 223 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבראוניז, לתבנית אינגליש קייק:

150 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר

3 ביצים גודל L

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

50 גרם (רבע כוס) סוכר חום בהיר

רבע כפית מלח

כפית תמצית וניל

100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח לבן רגיל

למלית הגבינה:

גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% שומן (אפשר להמיר בגבינת שמנת)

1 וחצי כפות קורנפלור

50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 בקערה חסינת חום ממיסים חמאה ושוקולד מריר, מערבבים לתערובת אחידה.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

3 בקערה נוספת טורפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר חום, לתערובת מעט תפוחה.

4 מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, תמצית וניל וקמח, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 בקערה נפרדת מערבבים גבינה עם קורנפלור, סוכר לבן וביצה לתערובת אחידה.

עוגת בראוניז גבינה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת בראוניז גבינה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

6 מעבירים לתבנית האפייה שלושת רבעי מכמות בלילת השוקולד, ומעל את בלילת הגבינה. את יתרת השוקולד מעבירים מעל הגבינה ובעזרת סכין, ממש מעט, מציירים תנועת שיש.

7 אופים 30-35 דקות, עד שקיסם הנעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

8 מצננים מעט ומגישים.

_OBJ

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

*שומרים את העוגה במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.