עוגת שיש גבינה
עוגת גבינה קצת אחרת, קלה קלה להכנה וממש טעימה. את החומרים סביר להניח שכבר יש לכם בבית, וגם אם אתם ממאותגרי החמאה אל דאגה, בחמודה הזאת יש רק שמן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:
350 גרם גבינה לבנה
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גודל L
חצי כוס שמן קנולה
כוס ושליש (186 גרם) קמח לבן
2 כפות קורנפלור
2 כפיות אבקת אפייה
כף וחצי קקאו
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התחתית של תבנית אינגליש קייק ברצועה ארוכה של נייר אפייה, שתציץ מעבר לשולי התבנית ותאפשר לחלץ אותה בקלות כשתהיה מוכנה.
2 משמנים את נייר האפייה ואת התבנית.
3 מערבבים בקערה גבינה לבנה, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים תמצית וניל, ביצים ושמן ומערבבים שוב.
4 מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 משאירים בקערה 4-5 כפות מהבלילה, ואת השאר מעבירים לתבנית.
6 מוסיפים לקערה את אבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אחיד.
7 שופכים את הבלילה החומה על הבלילה הבהירה שבתבנית ומערבבים בעזרת סכין ליצירת דוגמת שיש.
8 אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מצננים את העוגה ומכניסים לכמה שעות למקרר לפני ההגשה.
* העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.