אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש גבינה

עוגת גבינה קצת אחרת, קלה קלה להכנה וממש טעימה. את החומרים סביר להניח שכבר יש לכם בבית, וגם אם אתם ממאותגרי החמאה אל דאגה, בחמודה הזאת יש רק שמן

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/05/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 518 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:

350 גרם גבינה לבנה

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן

1 שקית סוכר וניל

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים גודל L

חצי כוס שמן קנולה

כוס ושליש (186 גרם) קמח לבן

2 כפות קורנפלור

2 כפיות אבקת אפייה

כף וחצי קקאו

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התחתית של תבנית אינגליש קייק ברצועה ארוכה של נייר אפייה, שתציץ מעבר לשולי התבנית ותאפשר לחלץ אותה בקלות כשתהיה מוכנה.

2 משמנים את נייר האפייה ואת התבנית.

3 מערבבים בקערה גבינה לבנה, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים תמצית וניל, ביצים ושמן ומערבבים שוב.

4 מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 משאירים בקערה 4-5 כפות מהבלילה, ואת השאר מעבירים לתבנית.

6 מוסיפים לקערה את אבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אחיד.

7 שופכים את הבלילה החומה על הבלילה הבהירה שבתבנית ומערבבים בעזרת סכין ליצירת דוגמת שיש.

8 אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

9 מצננים את העוגה ומכניסים לכמה שעות למקרר לפני ההגשה.

* העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

>> לסדנאות של קרן אגם

>> לבלוג של קרן אגם

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?