אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין

אם בחגי שבועות קודמים חסנו עליכם והתמקדנו בעוגות בחושות רק-לערבב-ולתנור - השנה אנחנו מרשים לעצמנו לצפות מכם ליותר. חודשיים אפיתם בבית עכשיו, אז מה זה כבר גביניות? האמת, קטן עליכם

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 21/05/20 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 190 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (30 יחידות):

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן

כף שמרים יבשים

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

80 גרם חמאה רכה

רבע כוס שמן קנולה

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) חלב פושר

חצי כפית מלח

למלית:

500 גרם גבינת טוב טעם

שלושת רבעי כוס אבקת סוכר

1 ביצה

כפית מחית/תמצית וניל

קליפה מגורדת מלימון שלם

כף קורנפלור

להברשה:

ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

רבע כוס (60 מ"ל) מי ברז

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.

2 מוסיפים סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

3 מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבלים. מוספים מלח ומערבלים שוב.

4 מוסיפים את החלב במזיגה איטית תוך כדי לישה, ולשים 8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ונעים למגע.

5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

גביניות של קרן אגם (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
גביניות של קרן אגם|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

6 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

7 לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים לשניים.

8 מרדדים כל חלק לריבוע בגודל של כ-30*30 ס"מ ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לריבועים שווים.

9 מניחים במרכז כל ריבוע כפית ממלית הגבינה וסוגרים את הריבוע: מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הפינות הנגדיות, לצורת מעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

10 מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומניחים להתפחה של כחצי שעה.

11 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

12 אופים 30-25 דקות, עד שהגביניות מזהיבות, ובינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ומבשלים 8-7 דקות, להסמכה.

13 כשהגביניות מוכנות מוציאים אותן מהתנור, מברישים בסירופ סוכר ומגישים.

>> לסדנאות של קרן אגם

* אפשר לשמור את הגביניות כשהן עטופות היטב במקרר, ולחמם מעט לפני ההגשה.