גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין
אם בחגי שבועות קודמים חסנו עליכם והתמקדנו בעוגות בחושות רק-לערבב-ולתנור - השנה אנחנו מרשים לעצמנו לצפות מכם ליותר. חודשיים אפיתם בבית עכשיו, אז מה זה כבר גביניות? האמת, קטן עליכם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (30 יחידות):
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן
כף שמרים יבשים
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
80 גרם חמאה רכה
רבע כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) חלב פושר
חצי כפית מלח
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
1 ביצה
כפית מחית/תמצית וניל
קליפה מגורדת מלימון שלם
כף קורנפלור
להברשה:
ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
רבע כוס (60 מ"ל) מי ברז
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט.
2 מוסיפים סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית.
3 מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבלים. מוספים מלח ומערבלים שוב.
4 מוסיפים את החלב במזיגה איטית תוך כדי לישה, ולשים 8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ונעים למגע.
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי במקום חשוך וחמים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
6 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
7 לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים לשניים.
8 מרדדים כל חלק לריבוע בגודל של כ-30*30 ס"מ ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לריבועים שווים.
9 מניחים במרכז כל ריבוע כפית ממלית הגבינה וסוגרים את הריבוע: מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הפינות הנגדיות, לצורת מעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
10 מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
11 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
12 אופים 30-25 דקות, עד שהגביניות מזהיבות, ובינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ומבשלים 8-7 דקות, להסמכה.
13 כשהגביניות מוכנות מוציאים אותן מהתנור, מברישים בסירופ סוכר ומגישים.
* אפשר לשמור את הגביניות כשהן עטופות היטב במקרר, ולחמם מעט לפני ההגשה.