בורקס גבינה כמו בדוכנים
הרבה בורקס יצאו מהתנור הביתי שלנו, אף אחד מהם לא היה מוצלח כמו זה של קרן אגם. מוסיפים עגבנייה חתוכה לשמיניות, 2-3 חמוצים - והשבת כבר נראית יותר טוב
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-14 בורקס בינוניים:
חבילת בצק עלים (600 גרם), מופשרת לילה במקרר
ביצה טרופה עם מעט מים
חצי כוס שומשום
למלית:
250 גרם גבינת טוב טעם (ניתן להמיר בריקוטה או כנען)
200 גרם גבינת פטה (ניתן להמיר בבולגרית)
150 גרם גבינת פרמזן (ניתן להמיר בקשקבל)
חצי כפית מלח
ביצה גודל L
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד לאיחוד.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3 מרדדים מעט את בצק העלים על משטח מקומח היטב. אם צריך, מקמחים את הבצק גם מלמעלה.
4 מחלקים את הבצק ל-14 ריבועים בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
5 מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל ריבוע בצק. מברישים את השוליים בביצה טרופה עם מעט מים וסוגרים לצורת משולש. מהדקים את שולי המשולש היטב בעזרת מזלג, ומעבירים לתבנית.
6 מברישים את כל המשולשים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
7 אופים 20-25 דקות, עד להשחמה יפה. מגישים חם חם.