עוגיות שוקולד ושוקולד צ'יפס לבן
השבוע אנחנו מפנקים את צנצנת העוגיות שלנו בעוגיות שוקולד צ'יפס עם קקאו ופצפוצי שוקולד לבנים, שימשכו אליה את כל בני המשפחה כבכוחות קסם. רק תיזהרו לא להתרגל אליה, כי מהניסיון שלנו חצי יום והיא שוב ריקה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-25-30 עוגיות גדולות:
200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר לבן
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
3 כפות קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית מלח (אוהבי השילוב מתוק-מלוח יכולים להגדיל לשלושת רבעי כפית)
200 גרם שוקולד צ'יפס לבן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שני תבניות תנור בנייר אפייה.
2 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר חום לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל, מוסיפים וניל ומערבלים שוב.
3 מוסיפים את המרכיבים היבשים - קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח - ומערבלים לתערובת אחידה.
4 מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את השוקולד צ'יפס. מערבבים ממש מעט בעזרת כף כדי שהשוקולד ייטמע בתערובת ולא יותר.
5 בידיים מעט רטובות יוצרים כדורים קצת יותר גדולים מכדורי פינג פונג, ומסדרים בתבנית (אפשר לעשות את זה בעזרת כף קפיצית משומנת). אין צורך למעוך את הכדורים, העוגיות ישתטחו במהלך האפייה.
6 אופים 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב בשוליים. מצננים ומגישים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
** אין לכם מיקסר או לא מתחשק לכם ללכלך אותו? אפשר להכין את העוגיות בקערה בעזרת כף עץ או מטרפה ידנית.