אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגת שיש קוקוס וריבה

סופגניות הן דרך מעולה לצרוך ריבה, אבל לא הדרך היחידה! קרן אגם, שהיא מבחינתנו הסמכות הגבוהה ביותר לעוגות שיש, מכניסה אותה לעוגת שיש עם קוקוס, והתוצאה - אומנם לא 1,000 קלוריות אבל מרהיבה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 25/11/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 168 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

120 גרם חמאה רכה

200 גרם (כוס) סוכר

2 ביצים L

140 גרם (כוס) קמח לבן

רבע כפית מלח

כפית אבקת אפייה

45 גרם (חצי כוס) קוקוס טחון

135 גרם (חצי כוס) יוגורט

כפית מחית וניל

חצי כוס ריבה (שזיפים, תות או מה שאוהבים)

לקישוט והגשה:

30 גרם גפרורי שקדים

חצי כפית קינמון

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בבלילה.

3 מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

4 מוסיפים יוגורט ווניל ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.

5 מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים מעט. מוזגים את הריבה ומיישרים שוב, ומכסים במחצית השנייה של הבלילה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש בעוגה.

6 מפזרים מלמעלה גפרורי שקדים וקינמון.

7 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 >> לבלוג של קרן אגם

עוגת שיש קוקוס-ריבה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת שיש קוקוס-ריבה|צילום: נופר צור, mako אוכל

** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.

** לגרסת פרווה: ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בחצי כוס שמן קנולה, ואת היוגורט ממירים בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.