עוגת ריקוטה ותותים
היא ונילית, היא רכה, היא מחוזקת בגבינה ובמקום שמן או חמאה יש בה שמנת מתוקה. פלא שהתמכרנו לעוגה הזאת כבר בשנייה הראשונה?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 24 ס"מ (עם או בלי חור):
מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 אחוז
1 שקית סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל)
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
5 ביצים גדולות
מיץ מחצי לימון בינוני
150 גרם גבינת ריקוטה
4 כפות קרם קוקוס
כוס וחצי (210 גרם) קמח
חצי כוס אבקת שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
כוס פירות יער קפואים
להוספה באמצע האפייה:
כוס תותים טריים, נקיים וחצויים
רבע כוס שבבי שקדים מעורבבים עם 2 כפות סוכר
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, סוכר הווניל והסוכר הלבן לקבלת קצפת. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3 מוסיפים מיץ לימון, ריקוטה וקרם קוקוס ומערבבים.
4 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית.
5 מפזרים את פירות היער על העוגה (במהלך האפייה הם ישקעו, זה בסדר).
6 אופים כ-25 דקות, ואז פותחים את התנור ומפזרים למעלה את חצאי התותים ועליהם את תערובת שבבי השקדים והסוכר. ממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
7 מצננים, מקשטים באבקת סוכר, מחלצים מהתבנית ומגישים.
הערות:
* העוגה תישמר כשהיא מכוסה במקרר עד 5 ימים.
* את קרם הקוקוס אפשר להמיר בשמן קנולה באותה כמות.
* אפשר לוותר על פירות היער ולהסתפק רק בתותים.