אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

כריכי פיצה אפויים

את הכריכים האלה ממלאים למעשה עוד לפני האפייה של הלחם עצמו, וזה רק אחד הדברים שהופכים אותם למנה מטריפת חושים. השני הוא שהם כל כך כל כך טעימים, שאי אפשר להניח להם עד שהתבנית מתרוקנת כליל

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 30/07/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

450 גרם קמח לבן (3 כוסות+3 כפות)

50 גרם (שליש כוס) קמח תפוחי אדמה

כף שמרים יבשים

65  גרם (שליש כוס) סוכר לבן

1 ביצה גודל  L

כפית מלח

4 כפות שמן קנולה

כוס עד כוס וחצי מי ברז

למילוי:

כוס רוטב פיצה או כל רוטב עגבניות שאוהבים

150 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה או מגוררת

2 עגבניות, פרוסות

מלח גס

אורגנו (אופציונלי)

להברשה אחרי האפייה:

4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, שמרים, סוכר לבן, ביצה, מלח, שמן קנולה ומחצית מכמות המים. לשים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד לכדור (אם צריך, מוסיפים עוד מים).

2 לשים את הבצק עוד 10 דקות לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.

כריכי פיצה לפני האפייה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
לפני האפייה|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

>> לבלוג של קרן אגם

 >> לסדנאות של קרן אגם

3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

4 מרפדים תבנית בינונית מרובעת או עגולה בנייר אפייה.

כריכי פיצה משוחים בשמן זית (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
רואים את הברק של שמן הזית?|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

5 מחלקים את הבצק לשניים. קורצים ממחצית אחת של הבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, מועכים ביד למעין פיתה ומסדרים על התבנית בצפיפות, עד שהתבנית מכוסה כולה בפרוסות בצק.

6 מניחים במרכז כל עיגול בצק תלולית קטנה של רוטב עגבניות, מסדרים גבינת מוצרלה ופרוסת עגבנייה ומפזרים קצת מלח גס ואורגנו.

7 קורצים עיגולים באותו הגודל מהמחצית הנותרת של הבצק וגם אותם משטחים בעזרת היד לפיתה קטנה. מכסים את עיגולי הבצק שבתבנית, ליצירת מעין כריכים.

8 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות.

מגש כריכי פיצה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
ייתכן שכריך אחד חסר|צילום: קרן אגם, אוכל טוב
כריך פיצה אפוי (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
הא, הנה הוא!|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

9 מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 25-30 דקות, עד שהכריכים זהובים למראה.

10 מוציאים, מברישים בשמן זית ומגישים חם.