כריכי פיצה אפויים
את הכריכים האלה ממלאים למעשה עוד לפני האפייה של הלחם עצמו, וזה רק אחד הדברים שהופכים אותם למנה מטריפת חושים. השני הוא שהם כל כך כל כך טעימים, שאי אפשר להניח להם עד שהתבנית מתרוקנת כליל
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
450 גרם קמח לבן (3 כוסות+3 כפות)
50 גרם (שליש כוס) קמח תפוחי אדמה
כף שמרים יבשים
65 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
כפית מלח
4 כפות שמן קנולה
כוס עד כוס וחצי מי ברז
למילוי:
כוס רוטב פיצה או כל רוטב עגבניות שאוהבים
150 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה או מגוררת
2 עגבניות, פרוסות
מלח גס
אורגנו (אופציונלי)
להברשה אחרי האפייה:
4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, שמרים, סוכר לבן, ביצה, מלח, שמן קנולה ומחצית מכמות המים. לשים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד לכדור (אם צריך, מוסיפים עוד מים).
2 לשים את הבצק עוד 10 דקות לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
4 מרפדים תבנית בינונית מרובעת או עגולה בנייר אפייה.
5 מחלקים את הבצק לשניים. קורצים ממחצית אחת של הבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, מועכים ביד למעין פיתה ומסדרים על התבנית בצפיפות, עד שהתבנית מכוסה כולה בפרוסות בצק.
6 מניחים במרכז כל עיגול בצק תלולית קטנה של רוטב עגבניות, מסדרים גבינת מוצרלה ופרוסת עגבנייה ומפזרים קצת מלח גס ואורגנו.
7 קורצים עיגולים באותו הגודל מהמחצית הנותרת של הבצק וגם אותם משטחים בעזרת היד לפיתה קטנה. מכסים את עיגולי הבצק שבתבנית, ליצירת מעין כריכים.
8 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות.
9 מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 25-30 דקות, עד שהכריכים זהובים למראה.
10 מוציאים, מברישים בשמן זית ומגישים חם.