אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

לחמניות בייגלה ירושלמי

לא רק שיש להן טעם ושיק של בייגלה שקניתם עכשיו ביציאה מהכותל, הן גם נראות כאילו יצאו מטובת המאפיות - חטובות, שזופות ומעוצבות לעילא. איך עושים את זה? הנה, ככה, ואם אנחנו הצלחנו גם אתם יכולים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 16/01/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 255 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 יחידות:

1 קילו קמח לחם, קמח חלה או קמח לבן רגיל

כף וחצי שמרים יבשים

5 כפות סוכר חום בהיר

ביצה גודל L

רבע כוס (50 גרם) שמן זית

כף וקצת מלח דק

500-550 מ״ל (כ-2 וחצי כוסות) מי ברז

לציפוי:

מים

5 כפות סילאן

300 גרם שומשום

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מחברים את וו הלישה, מוסיפים שמרים וסוכר חום ומתחילים לערבל.

2 מוסיפים את הביצה, שמן הזית, המלח והמים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט עוד מים, עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות).

3 לשים במהירות איטית במשך 10 דקות, עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.

>> לבלוג של קרן אגם

לחמניות בייגלה ירושלמי (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות בייגלה ירושלמי|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

6 מכינים 2 צלחות רחבות: באחת מערבבים מים וסילאן ובשנייה שומשום.

7 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד ומדקדקים כל כדור לרצועה ארוכה באורך 40 ס"מ.

8 מעצבים את הרצועות ללחמניות שמונה: מניחים רצועת בצק באופן אנכי אליכם. יוצרים את הספרה 9 על ידי קיפול של החלק העליון של הרצועה למרכז הרצועה, כשהקצה נכנס מתחת לרצועה. עכשיו משחילים את הקצה התחתון של הרצועה לתוך העיגול של הספרה 9 מלמטה לצד ימין, כך שנוצרת האות Q. הופכים את הלולאה שנוצרה למעלה כמו בורג לצד שמאל. לוקחים את הצ'ופצ'יק של הרצועה שנותר מצד ימין ומשחילים מלמטה לתוך הלולאה העליונה. חוזרים על הפעולות עם שאר רצועות הבצק (לא הבנתם? תסתכלו פה).

9 טובלים את הלחמניות במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום.

10 מסדרים את הלחמניות על התבנית, מכסים ומתפיחים שוב למשך שעה.

11 מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן זהובות.

לחמניות שמונה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות שמונה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* אפשר להמיר את שמן הזית בשמן קנולה.

* אפשר להמיר את הסוכר החום בסוכר לבן.

* אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה הבצק ידרוש מעט יותר נוזלים.