עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה ופקאנים
עוגיות שוקולד צ'יפס הן דבר כל כך מופלא, שלא משנה כמה בסיסי המתכון שיש לכם - הן כנראה יצאו טעימות. המטרה שלנו היום היא לעבור מרק טעימות למטריפות חושים, ואנחנו חושבים שעמדנו בה יופי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-20 עוגיות:
1 כוס (100 גרם) חצאי פקאנים
כף וחצי חמאה (לטיגון הפקאנים)
מעט מלח
120 גרם חמאה
שלושת רבעי כוס (180 גרם) סוכר חום כהה
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הפקאנים בכף וחצי חמאה במחבת בינונית, עד להזהבה. ממליחים מעט.
2 מניחים לפקאנים להצטנן מעט וקוצצים אותם גס.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 ממיסים בסיר קטן 120 גרם חמאה וממשיכים לחמם עד שהחמאה מקבלת צבע חום ענברי וריח אגוזי. שומרים כל הזמן שלא תישרף.
4 מורידים את החמאה מהאש ומוסיפים לסיר שני סוגי סוכר, קצת מלח, ביצה, קמח ואבקת סודה לשתייה. מערבבים היטב ומצננים כמה דקות.
5 מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס והפקאנים. מעבדים לתערובת אחידה ומכניסים לחצי שעה למקרר.
6 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
7 יוצרים עוגיות מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות, ומסדרים בתבנית באופן מרווח.
8 משטחים את העוגיות מעט ואופים כ-10 דקות, להשחמה קלה. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין מעט רכות, וזה בסדר - הן יתקשו בצינון.
9 מצננים לחלוטין וטורפים.
** אפשר להמיר את הפקאנים בכל אגוז אחר שאוהבים, או להשמיט אותם כליל ולהוסיף עוד חצי כוס שוקולד צ'יפס.
** אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד – מריר, חלב או לבן – או לשלב ביניהם.
** אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום בהיר.
** אפשר להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן.