אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה ופקאנים

עוגיות שוקולד צ'יפס הן דבר כל כך מופלא, שלא משנה כמה בסיסי המתכון שיש לכם - הן כנראה יצאו טעימות. המטרה שלנו היום היא לעבור מרק טעימות למטריפות חושים, ואנחנו חושבים שעמדנו בה יופי

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 10/12/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-20 עוגיות:

1 כוס (100 גרם) חצאי פקאנים

כף וחצי חמאה (לטיגון הפקאנים)

מעט מלח

120 גרם חמאה

שלושת רבעי כוס (180 גרם) סוכר חום כהה

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הפקאנים בכף וחצי חמאה במחבת בינונית, עד להזהבה. ממליחים מעט.

2 מניחים לפקאנים להצטנן מעט וקוצצים אותם גס.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

עוגיות שוקולד צ׳יפס חמאה חומה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
יפות שבא לבכות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 ממיסים בסיר קטן 120 גרם חמאה וממשיכים לחמם עד שהחמאה מקבלת צבע חום ענברי וריח אגוזי. שומרים כל הזמן שלא תישרף.

4 מורידים את החמאה מהאש ומוסיפים לסיר שני סוגי סוכר, קצת מלח, ביצה, קמח ואבקת סודה לשתייה. מערבבים היטב ומצננים כמה דקות.

5 מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס והפקאנים. מעבדים לתערובת אחידה ומכניסים לחצי שעה למקרר.

6 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

7 יוצרים עוגיות מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות, ומסדרים בתבנית באופן מרווח.

8 משטחים את העוגיות מעט ואופים כ-10 דקות, להשחמה קלה. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין מעט רכות, וזה בסדר - הן יתקשו בצינון.

9 מצננים לחלוטין וטורפים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** אפשר להמיר את הפקאנים בכל אגוז אחר שאוהבים, או להשמיט אותם כליל ולהוסיף עוד חצי כוס שוקולד צ'יפס.

** אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד – מריר, חלב או לבן – או לשלב ביניהם.

** אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום בהיר.

** אפשר להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן.