אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוחים וקינמון

בכל שנה, עם הסימנים הראשונים של החורף, מתעורר בנו חשק עז לאפות עוגת תפוחים טובה, כזו שתמלא את כל הבית בניחוחות מטריפים של קינמון. זאת הנבחרת שלנו להשנה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 05/11/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 905 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

1 כוס (100 גרם) קמח שקדים או שקדים טחונים לאבקה

1 כפית קינמון

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גדולות

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

שליש כוס (80 מ"ל) חלב

3 תפוחים גדולים, קלופים, חצויים, נקיים מליבה ופרוסים

3 כפות שקדים פרוסים

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, מלח, קמח שקדים, קינמון וכוס אחת של סוכר לתערובת אחידה.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

3 טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם חצי כוס הסוכר שנותרה למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן, וניל וחלב וממשיכים לטרוף עוד כדקה.

4 מאחדים את תערובת הביצים והשמן עם תערובת הקמחים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

5 שומרים חופן תפוחים בצד, ואת השאר מערבבים לתוך הבלילה.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים מעט ומפזרים על הבלילה את יתרת התפוחים ועליהם את השקדים הפרוסים.

7 אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת תפוחים וקינמון שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
במלוא הדרה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החלב בחלב סויה.

** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים.