אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

עוגיות בצק פריך מגולגלות עם שוקולד וקוקוס

מחפשים במה למלא את צנצנת העוגיות לקראת סוף השבוע? לנו אין שום התלבטות, ותודה לקרן אגם ולמגולגלות האלה שהיא הכניסה לנו לראש רגע לפני שהשבוע נגמר

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 08/04/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 127 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (כ-40 עוגיות):

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח לבן

2 כפות סוכר לבן

כפית גדושה אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה, בקוביות

מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

למלית:

ממרח שוקולד (אני השתמשתי בנוטלה)

חצי כוס קוקוס

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים במעבד מזון קמח, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק.

2 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר לשעה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

4 מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול דק אך לא מדי (כ-2 מ"מ).

5 בעזרת פלטה או גב כף מורחים ממרח שוקולד על עיגול הבצק ומפזרים קוקוס בנדיבות.

6 מחלקים את הבצק בגלגלת פיצה ל-16 משולשים שווים. מגלגלים כל חלק בצק מהצד הרחב לצורת רוגלע ומניחים על תבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק.

7 אופים בתנור החם 15-18 דקות, עד שהבצק מזהיב ממש מעט. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

מגולגלות שוקולד וקוקוס (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
מגולגלות שוקולד וקוקוס|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

>>  לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם 

** שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.

** ניתן להמיר את ממרח השוקולד בכל ממרח אחר שאוהבים, כמו תמרים או ריבה.