אוכל
צילום׃ נופר צור, אוכל טוב, mako

עוגת שמרים בחושה עם שוקולד צ׳יפס

מתכון לעוגת שמרים בחושה, כן, יש חיה כזאת. מערבבים הכל בוו גיטרה, מפזרים קצת שקדים בתבנית בשביל אפקט ההפתעה, מתפיחים ואופים. כמה שהיא פשוטה ו"של פעם", ככה היא חתיכה ומלאה בקלאסה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 30/12/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית קוגלהוף:

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן/לחם

כף שמרים יבשים

2 ביצים גדולות

חצי כוס (100 גרם) סוכר

כפית מחית וניל

50 גרם חמאה רכה

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה (אפשר להמיר בכוס חלב)

100 גרם שוקולד ציפס מעורבבים בקערה עם כף קמח

לשימון ועיטור:

30 גרם חמאה רכה

מעט קמח

שקדים פרוסים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה רכה בעזרת מברשת ומפזרים קמח. מנערים את התבנית כך שהקמח ייצמד אליה מכל הכיוונים.

2 נפטרים מעודפי קמח על ידי ניעור קל ומכניסים למקפיא עד שמסיימים להכין את הבלילה.

3 מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, שמרים, ביצים, סוכר, וניל וחמאה. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה (תתקבל בלילה מאוד דביקה כמו של עוגה בחושה וזה בסדר גמור). ממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות. מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומרעבבים עוד כדקה.

>> לבלוג של קרן אגם

עוד רגע זאת תהיה התחתית (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
עוד רגע זאת תהיה התחתית|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

4 מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים פרוסות שקדים על התחתית.

5 יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת עם השקדים ומיישירים.

רגע החשיפה (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
רגע החשיפה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

6 מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ 30-35 דקות עד שהעוגה זהובה ומוכנה.

כמה שהיא יפה (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
כמה שהיא יפה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

8 מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. מקשטים באבקת סוכר.

* העוגה במיטבה ביום בו אופים אותה, אפשר לחמם מעט לפני הגשה.

שתי פרוסות לא עבות מדי (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
שתי פרוסות לא עבות מדי|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako