אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגת פילו תפוחים

עוגת התפוחים הזו, שהיא בעצם סוג של שטרודל בלי החלקים המאתגרים להכנה, היא אומנם פשוטה להפליא - אבל מיוחדת לא פחות. אתם מוזמנים להכין אותה כבר לשבת הקרובה, כפרומו לחג, ולראות שאנחנו צודקים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 18/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 25*30:

חבילת עלי פילו מופשרים (עדיף במקרר לילה מראש)

לתפוחים:

4 תפוחים קלופים, נקיים מליבה, חצויים ופרוסים דק

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

חצי כפית אבקת קינמון

לבלילה:

מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה

3 ביצים (M או L)

כפית אבקת קינמון

חצי כפית תמצית/מחית וניל

כפית דבש

להברשת העלים:

מעט חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את התפוחים עם הסוכר והקינמון במחבת רחבה תוך כדי ערבוב, עד שהתפוחים מתרככים מעט (כמה דקות בודדות).

2 מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה.

מתכונים לראש השנה

עוד קינוחים לראש השנה

3 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.

4 מניחים עלה פילו אחד על התבנית ומברישים אותו בחמאה מומסת. משאירים את השוליים מחוץ לתבנית (נקפל אותם פנימה רק בסיום המילוי).

5 חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף.

6 מפזרים מחצית מכמות התפוחים על הפילו.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגת פילו תפוחים חתוכה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
יאללה להסתער|צילום: נופר צור, mako אוכל
עוגת פילו תפוחים חתוכה לקוביות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
אתם עדיין כאן?|צילום: נופר צור, mako אוכל

7 קורעים עלה פילו נוסף לשניים-שלושה חלקים וטובלים אותו בבלילה. מקמטים את העלה ומניחים על שכבת התפוחים. חוזרים על הפעולה עם עוד 4-5 עלים.

8 מוציאים מהתפוחים שנשארו בערך חופן, ואת השאר מפזרים שוב בתבנית.

9 טובלים עוד 5-6 עלי פילו בבלילה, מקמטים ומניחים בתבנית.

>> עוגת דבש נהדרת לארוחת ראש השנה

10 מוזגים לתבנית את תערובת הבלילה שנותרה, ומפזרים את חופן התפוחים ששמרנו בצד.

11 מקפלים את שולי עלי הפילו שבהם ריפדנו את התבנית על המילוי (ראו בתמונה).

12 אופים את העוגה 40 דקות, עד הזהבה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם, אפשר עם כדור גלידה בצד.

עוגת פילו ותפוחים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
ולסיום סיומת|צילום: נופר צור, mako אוכל

** העוגה תישמר במקרר עד שלושה ימים, אבל חובה לחמם אותה היטב לפני ההגשה.