אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת לוטוס שכבות

עדיין לא שטפנו את התבנית מהעוגה הזאת (נשאר עוד ממש, ממש ממש קצת), ואנחנו כבר מפנטזים על הפעם הבאה שנכין אותה. ככה זה כשאת גם יפיופה להתעלף וגם טעימה ברמות אחרות

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 11/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 114 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:

150 גרם חמאה רכה

כוס וחצי (300 גרם) סוכר

3 ביצים גודל L

כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה

כפית תמצית/מחית וניל

2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

12 עוגיות לוטוס מרוסקות

3 כפות (30 גרם) קוקוס

רבע כוס ועוד כף (80 גרם) ממרח לוטוס

9-10 עוגיות לוטוס שלמות, לתחתית התבנית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 מסדרים בתחתית התבנית עוגיות לוטוס שלמות צפופות, כך שיכסו את התחתית.

3 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה וסוכר (אם אין מיקסר, אפשר בקערה עם מטרפה) עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים/טורפים שוב.

4 מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב.

5 מחלקים את התערובת לשלושה חלקים שווים. לבלילה אחת מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים עד להטמעה. לבלילה השנייה מוסיפים את הקוקוס ולבלילה האחרונה את ממרח הלוטוס (מומלץ לחמם אותו לפני כן במיקרו).

6 מעבירים את בלילת הקוקוס לתבנית ומיישרים. מעליה מעבירים את בלילת ממרח הלוטוס ומיישרים שוב. מעליה מעבירים את בלילת פירורי העוגיות ומיישרים.

7 אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

8 מצננים מעט על רשת צינון, והופכים על צלחת הגשה. אפשר לקשט באבקת סוכר.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

 ** לגרסת פרווה מחליפים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן קנולה ואת השמנת המתוקה בשמנת פרווה להקצפה.