אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

לחמניות מרקו ממולאות

אם מרקו היה שומע שלקחנו את הלחם הקבוע שלו ומילאנו אותו בקוביות של מוצרלה, הוא כנראה היה מתעלף מהתרגשות. אז זה בדיוק מה שעשינו (כלומר לא בדיוק אנחנו, קרן אגם עשתה), וזה באמת מעלף. קבלו מתכון

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/07/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (20-22 לחמניות):

1 קילו קמח כוסמין לבן, קמח לחם או קמח לבן רגיל

2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים

שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן

כף מלח דק

3 כפות שמן זית

2-2 וחצי כוסות מי ברז

למילוי:

100 גרם גבינת מוצרלה קשה (או כל גבינה צהובה אחרת), חתוכה לקוביות

לבישול:

סיר רחב מלא במים

3 כפות אבקת סודה לשתייה

כף מלח דק

לקישוט:

מלח גס

אופן ההכנה:

1 לשים במיקסר את כל חומרי הבצק - מתחילים עם מחצית מכמות הנוזלים ומוסיפים בכל פעם עוד קצת. לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. לשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

>> לבלוג של קרן אגם

 >> לסדנאות של קרן אגם

לחמניות מרקו - שלב הבציעה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות מרקו - שלב הבציעה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר שעה עד שעה וחצי (או לילה במקרר).

3 מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל 70 גרם כל אחד. אמורים להתקבל 20-22 כדורים.

4 מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומעט מקומחת, מקמחים מעט מלמעלה ומניחים למנוחה של 10 דקות.

5 מרדדים כל כדור בצק לעיגול ומניחים במרכז העיגול חתיכת גבינה. סוגרים את עיגול הבצק: מעבירים את כל השוליים לאמצע כשהגבינה בעצם סגורה בפנים, ומגלגלים שוב לכדור (ראו בסרטון).

6 מסדרים את כל כדורי הבצק בחזרה על תבנית האפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת של 20-15 דקות.

7 מחממים תנור ל-200 מעלות.

לחמניות מרקו  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לחמניות מרקו |צילום: קרן אגם, mako אוכל
לחמניות מרקו - תקריב (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מקרובבבבב|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8 מחממים בסיר גדול מים עד לרתיחה, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומלח דק ומשאירים ברתיחה עדינה (אפשר להוסיף למים דבש או סילאן, אבל לא חובה).

9 מכניסים בכל פעם 2-3 כדורי בצק למים (הכי נוח בעזרת כף מחוררת) ומבשלים כ-15 שניות מכל צד. מוציאים, מנערים קלות בשביל להיפטר מעודפי הנוזלים ומחזירים לתבנית.

10 כשכל הכדורים מוכנים חורצים בחלקם העליון 2-3 חריצים עם סכין חדה, ומפזרים מלח גס.

11 אופים 20-25 דקות, עד שלחמניות הפרעצל שחומות.