ריבועי בצק פריך שקדים, ריבה ומרנג קוקוס לימון
קלאסיקה של סבתות: בצק פריך בכלום עבודה (רק ערבוב קל בידיים), ריבה ומרנג שנמס בפה. ממש כאילו סבתא בלה קפצה לביקור
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מרובעת או מלבנית 20*30:
2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן
רבע כוס (25 גרם) אבקת שקדים או שקדים טחונים
2 וחצי כפיות אבקת אפייה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה מומסת
כוס ריבה (שזיפים, משמש או כל ריבה שאוהבים)
לקצף:
4 חלבונים
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
מעט מלח
2 כוסות (200 גרם) קוקוס
קליפה מגוררת מלימון שלם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה וסוכר.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
3 מוסיפים חלמונים, תמצית וניל וחמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (אפשר להתחיל עם כף ולבסוף לגבש עם הידיים).
4 משטחים את הבצק בתבנית באופן אחיד בעזרת הידיים.
5 אופים 10 דקות, עד להזהבה קלה.
6 בינתיים מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר ומלח לקצף מבריק ויציב. מוסיפים פנימה קוקוס וקליפת לימון ומערבבים.
7 כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה ריבה באופן אחיד.
8 מעבירים את תערובת החלבונים אל מעל הריבה ומיישירים באופן אחיד .
9 אופים 25-30 דקות, עד שהמרנג שחום. מצננים לחלוטין.
10 חותכים לריבועים ומגישים.
**אפשר להמיר את השקדים הטחונים בקמח לבן באותה כמות.