לחמניות יוגורט וזיתים שאתם הולכים לאמץ לתמיד
מדי פעם אנחנו פוגשים מתכון שעושה לנו בלב קוועץ' מיוחד. השבוע זה קרה לנו עם הלחמניות האלה, שאנחנו מרגישים שפשוט נולדו כדי שננשנש אותן, חתיכה חתיכה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-15 לחמניות:
910 גרם (6 וחצי כוסות) קמח לחם לבן
כף וחצי שמרים יבשים
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
כף מלח דק
2 כפות דבש
מכל (200 מ"ל) יוגורט, רצוי 4 וחצי אחוז שומן ומעלה
כוס ורבע (300 מ"ל) מי ברז
כוס זיתים ירוקים, מגולענים וקצוצים גס
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במהירות איטית במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים יבשים, סוכר, מלח ודבש.
2 מוסיפים יוגורט וכוס מים ומתחילים ללוש. אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 לשים את הבצק כ-10 דקות בסך הכל עד לקבלת בצק חלק וגמיש. בדקה האחרונה מכניסים את הזיתים.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, ומגלגלים אותו כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.
5 מוציאים את הבצק התפוח למשטח מעט מקומח ומחלקים ל-15-16 כדורים במשקל 110 גרם כל אחד.
6 מרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה.
7 מגלגלים בעזרת הידיים כל כדור בצק לגליל ומועכים את הקצוות לקבלת לחמנייה שמנמנה במרכז ודקה בקצוות. מסדרים בתבניות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות.
8 מחממים תנור ל-200 מעלות.
9 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
10.אופים 15-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות.
** הלחמניות במיטבן ביום האפייה.
** אפשר להמיר את קמח הלחם בקמח לבן רגיל או בקמח כוסמין לבן.
** אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא, ולהוסיף לבצק עוד 3-4 כפות מים.
** ללחמניות פרווה אפשר להמיר את היוגורט ברבע כוס שמן, אבל התוצאה שתתקבל שונה.