אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת יוגורט לימון ללא קמח

נכון, מדובר בעוגה לכל דבר, אבל המרקם? המרקם מזכיר סופלה גבינה, ואנחנו פשוט מתים על זה. רכה כמו ענן, מפתיעה בטירוף ובעיקר טעימה פיצוצים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 29/04/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 219 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

4 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

400 גרם (2 מכלים) יוגורט, רצוי 4 וחצי אחוזי שומן ומעלה

50 גרם (5 כפות) קורנפלור

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

קליפת מגוררת ומיץ מחצי לימון בינוני

אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף אחיד. מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.

עוגת יוגורט לימון - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים יוגורט, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים היטב.

4 מוסיפים וניל ולימון (קליפה ומיץ) ומערבבים שוב.

5 מאחדים בתנועות קיפול עדינות את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים. מעבירים לתבנית.

6 אופים 45-50 דקות, עד שהעוגה אינה רוטטת. מכבים את התנור, פותחים אותו ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. בשלב הזה אפשר להעביר סכין סביב הדפנות של העוגה, כדי שתצנח קצת פחות.

7 מצננים עוד מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

עוגת יוגורט לימון ללא קמח  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת יוגורט לימון ללא קמח |צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>  לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם 

** העוגה טעימה כשהיא חמימה אבל גם אחרי צינון.

** העוגה תישמר כשהיא עטופה במקרר עד שלושה ימים.