אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

פאי שוקו גבינה

אנחנו אוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה, אבל האמת - רק כשהוא במינונים הנכונים. כל כך בקלות השוקולד יכול להאפיל על הגבינה, או הגבינה לדחוק הצידה את השוקולד, ובזה אנחנו חלילה לא רוצים. ככה, בדיוק ככה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 13/05/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ):

210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן

1 כף אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות מי קרח

למלית השוקולד:

75 גרם שוקולד מריר

35 גרם חמאה

כף וחצי אבקת קקאו

חצי כפית אבקת אפייה

מעט מלח

כפית תמצית וניל

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר

2 ביצים  L

30 מ"ל שמנת להקצפה

למלית הגבינה:

80 מ"ל שמנת להקצפה

225 גרם (מכל) גבינת שמנת טבעית, רצוי באחוזי שומן גבוהים

250 גרם (מכל) גבינת ריקוטה 5%

כפית תמצית וניל

שליש כוס (46 גרם) קמח לבן

חצי כוס פחות כף (85 גרם) סוכר לבן

לציפוי השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

50 מ"ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

1 הבצק: במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור בצק.

מתכונים לשבועות

עוד מתכונים לעוגות גבינה

2 מניחים את כדור הבצק בתבנית ובעזרת הידיים משטחים אותו על התחתית. אם יש מספיק בצק אפשר לעלות מעט לדפנות.

3 שכבת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה, מערבבים היטב ומוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל וסוכר חום. מערבבים.

5 בקערה נפרדת טורפים ביצים ושמנת מתוקה לתערובת מעט תפוחה.

6 מאחדים את תערובת השמנת עם תערובת השוקולד.

7 מעבירים את הבלילה אל מעל הבצק בתבנית ואופים כ-10 דקות להתייצבות קלה.

8 בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה שמנת להקצפה, גבינת שמנת, ריקוטה, וניל, קמח וסוכר לבן לתערובת אחידה.

9 מוציאים את הפאי מהתנור ומעבירים את תערובת הגבינה אל מעל תערובת השוקולד.

10 מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 40-45 דקות, להתייצבות.

11 מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים.

פאי שוקו גבינה פרוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פאי שוקו גבינה פרוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>  לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם 

12 מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת חלקה, ובעזרת כף מצפים את חלקו העליון של הפאי. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.