פאי שוקו גבינה
אנחנו אוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה, אבל האמת - רק כשהוא במינונים הנכונים. כל כך בקלות השוקולד יכול להאפיל על הגבינה, או הגבינה לדחוק הצידה את השוקולד, ובזה אנחנו חלילה לא רוצים. ככה, בדיוק ככה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ):
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
1 כף אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות מי קרח
למלית השוקולד:
75 גרם שוקולד מריר
35 גרם חמאה
כף וחצי אבקת קקאו
חצי כפית אבקת אפייה
מעט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר
2 ביצים L
30 מ"ל שמנת להקצפה
למלית הגבינה:
80 מ"ל שמנת להקצפה
225 גרם (מכל) גבינת שמנת טבעית, רצוי באחוזי שומן גבוהים
250 גרם (מכל) גבינת ריקוטה 5%
כפית תמצית וניל
שליש כוס (46 גרם) קמח לבן
חצי כוס פחות כף (85 גרם) סוכר לבן
לציפוי השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
1 הבצק: במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור בצק.
2 מניחים את כדור הבצק בתבנית ובעזרת הידיים משטחים אותו על התחתית. אם יש מספיק בצק אפשר לעלות מעט לדפנות.
3 שכבת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה, מערבבים היטב ומוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל וסוכר חום. מערבבים.
5 בקערה נפרדת טורפים ביצים ושמנת מתוקה לתערובת מעט תפוחה.
6 מאחדים את תערובת השמנת עם תערובת השוקולד.
7 מעבירים את הבלילה אל מעל הבצק בתבנית ואופים כ-10 דקות להתייצבות קלה.
8 בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה שמנת להקצפה, גבינת שמנת, ריקוטה, וניל, קמח וסוכר לבן לתערובת אחידה.
9 מוציאים את הפאי מהתנור ומעבירים את תערובת הגבינה אל מעל תערובת השוקולד.
10 מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 40-45 דקות, להתייצבות.
11 מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים.
12 מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת חלקה, ובעזרת כף מצפים את חלקו העליון של הפאי. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.