עוגת שזיפים קיצית
כבר חודשים שאנחנו כמהים לעוגת שזיפים טובה, כזאת שחוגגת את היופי של הקיץ הישראלי, והשבוע אנחנו סוף סוף מגשימים את הפנטזיה. יש לנו הרגשה שהמתוקה הזאת הולכת לככב אצלנו עכשיו כמה סופי שבוע טובים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
שני שליש כוס (133 גרם) סוכר חום בהיר
120 גרם חמאה רכה
2 ביצים גדולות
כפית מחית או תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית אבקת קינמון
מעט מלח
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
חופן (רבע כוס) שקדים פרוסים
6-7 שזיפים נקיים, חצויים ומגולענים, פרוסים למניפות
לקראמבל:
2 כפות (20 גרם) קמח
2 כפות (20 גרם) סוכר לבן
20 גרם חמאה קרה, בקוביות
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 לקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומועכים בעזרת הידיים ליצירת פירורים. שומרים במקרר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
3 טורפים בקערה גדולה (או עם וו הקצפה במיקסר) סוכר חום וחמאה לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב לאיחוד הבלילה. מוסיפים וניל ומערבבים היטב.
5 בקערה נוספת מערבבים קמח וקמח שקדים, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון.
6 מעבירים מחצית מתערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב היטב, רצוי במטרפה, למניעת גושים. מוסיפים מחצית מהשמנת החמוצה ומערבבים שוב. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים, ואז את יתרת השמנת החמוצה ומערבבים שוב.
7 מעבירים את הבלילה לתבנית ומסדרים את פרוסות השזיפים מלמעלה.
8 מפזרים את הקראמבל ואת השקדים הפרוסים ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
9 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
** העוגה תישמר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר.
** אפשר להמיר את השזיפים בכל פרי אחר (משמשים, נקטרינות, אפרסקים וכו').