עוגיות שוקולד צ'יפס רכות עם שיבולת שועל וטחינה
צנצנת חדשה לעוגיות היא הזדמנות מצוינת לרענן את הרפרטואר ולהוסיף לו עוגיות שיבולת שועל טעימות, פריכות ומסוכנות ביותר. עצה מידידים: תכפילו כמויות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-20 עוגיות:
1 ביצה גדולה
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
רבע כוס (60 גרם) סירופ מייפל איכותי
120 גרם חמאה מומסת
רבע כוס (60 גרם) טחינה גולמית
1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה
שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
שני שליש כוס (133 גרם) שוקולד צ'יפס מריר איכותי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 טורפים בקערה ביצה וסוכר חום, מוסיפים מייפל וחמאה וממשיכים לטרוף.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
3 מוסיפים טחינה וטורפים עוד מעט.
4 מוסיפים את שיבולת השועל, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
5 לבסוף מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומערבבים מעט עד שהם נטמעים בבלילה באופן אחיד. התערובת שתתקבל תהיה יחסית נוזלית וזה בסדר גמור.
6 יוצקים תלוליות מהבלילה בתבנית בעזרת כף. מקפידים לשמור על רווחים, כי העוגיות מתרחבות במהלך האפייה.
7 אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות למראה. מצננים לחלוטין לפני שמגישים.
** העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
** אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן או מלא, או בכל קמח מלא אחר.
** את הסוכר החום ניתן להמיר בסוכר לבן, ואת המייפל בדבש או סילאן.
** אפשר להחליף את השוקולד צ׳יפס באגוזים גרוסים מכל סוג, או לשלב ביניהם.