חלת בריוש עם צימוקים
חושבים שבריוש זה מסוג הלחמים שאוכלים רק בחוץ, במסעדות, או לכל הפחות אצל החברים שעשו קורס קונדיטוריה? שטויות במיץ - עם המתכון הזה גם אתם יכולים להכין חלת בריוש עשירה, רכה, מתקתקה וחמאתית לשבת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה או רינג בקוטר 26 ס"מ:
כוס (150 גרם) צימוקים כהים או בהירים
5 כוסות (700 גרם) קמח לבן רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
120-150 מ"ל חלב פושר
כפית מלח דק
לסירופ סוכר:
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (60 מ"ל) מים
לציפוי ומריחה:
ביצה טרופה
גבישי סוכר לבן
סירופ סוכר
אופן ההכנה:
1 משרים את הצימוקים במים חמימים למשך חצי שעה. מסננים.
2 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים היטב.
3 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים וחמאה.
4 מוסיפים חלב - מתחילים עם חצי כוס וממשיכים רק אם יש צורך - ומוסיפים את הצימוקים. ממשיכים ללוש. אחרון מוסיפים את המלח.
5 לשים עד שהבצק חלק וגמיש (אמור לצאת כ-10 דקות לישה בסך הכל).
6 מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים להתפחה של לילה במקרר (הבצק תופח ממש מעט וזה בסדר).
7 למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר, כשעה.
8 מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים ל-15 כדורים שווים.
9 משמנים היטב תבנית או רינג ומסדרים את כדורי הבצק בצמידות זה לזה, מהמעגל החיצוני ופנימה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעתיים.
10 מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את כדורי הבצק פעמיים בביצה טרופה ומפזרים גבישי סוכר.
11 אופים את החלה כ-35 דקות, עד שהיא זהובה (החלה לא תופחת הרבה גם בתנור).
12 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה מים וסוכר. לאחר רתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך בעבוע עדין 8-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה לסירופ.
13 כשהחלה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ.
14 מצננים מעט, וטורפים.
* החלה במיטבה ביום האפייה, אבל אם תעטפו אותה היטב בניילון נצמד אחרי הצינון היא תישאר טרייה גם ביום למחרת.
* ניתן להקפיא את החלה בעודה טרייה, עטופה היטב.