אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

חלת בריוש עם צימוקים

חושבים שבריוש זה מסוג הלחמים שאוכלים רק בחוץ, במסעדות, או לכל הפחות אצל החברים שעשו קורס קונדיטוריה? שטויות במיץ - עם המתכון הזה גם אתם יכולים להכין חלת בריוש עשירה, רכה, מתקתקה וחמאתית לשבת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 21/11/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה או רינג בקוטר 26 ס"מ:

כוס (150 גרם) צימוקים כהים או בהירים

5 כוסות (700 גרם) קמח לבן רגיל

כף וחצי שמרים יבשים

חצי כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

120-150 מ"ל חלב פושר

כפית מלח דק

לסירופ סוכר:

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

רבע כוס (60 מ"ל) מים

לציפוי ומריחה:

ביצה טרופה

גבישי סוכר לבן

סירופ סוכר

אופן ההכנה:

1 משרים את הצימוקים במים חמימים למשך חצי שעה. מסננים.

2 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים היטב.

3 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים וחמאה.

4 מוסיפים חלב - מתחילים עם חצי כוס וממשיכים רק אם יש צורך - ומוסיפים את הצימוקים. ממשיכים ללוש. אחרון מוסיפים את המלח.

5 לשים עד שהבצק חלק וגמיש (אמור לצאת כ-10 דקות לישה בסך הכל).  

6 מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים להתפחה של לילה במקרר (הבצק תופח ממש מעט וזה בסדר).

7 למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר, כשעה.

חלת בריוש צימוקים - שלמה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוד טיפה מאמץ ויהיו לכם כאלה!|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

8 מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים ל-15 כדורים שווים.

9 משמנים היטב תבנית או רינג ומסדרים את כדורי הבצק בצמידות זה לזה, מהמעגל החיצוני ופנימה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעתיים.

10 מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את כדורי הבצק פעמיים בביצה טרופה ומפזרים גבישי סוכר.

11 אופים את החלה כ-35 דקות, עד שהיא זהובה (החלה לא תופחת הרבה גם בתנור).

12 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה מים וסוכר. לאחר רתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך בעבוע עדין 8-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה לסירופ.

13 כשהחלה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ.

14 מצננים מעט, וטורפים.

* החלה במיטבה ביום האפייה, אבל אם תעטפו אותה היטב בניילון נצמד אחרי הצינון היא תישאר טרייה גם ביום למחרת.

* ניתן להקפיא את החלה בעודה טרייה, עטופה היטב.