עוגת יוגורט וניל
עוגת וניל טעימה, רכה ומיוחדת, שהיא בדיוק מה שאתם רוצים עם הקפה המנומנם של בוקר שבת. חדי העין יבחינו שהיא מזכירה במרקמה עוגת סולת לחה, וזו רק אחת ממעלותיה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק רב פעמית:
3 ביצים גודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
2 שקיקים סוכר וניל
120 גרם חמאה מומסת
כפית וחצי תמצית וניל
1 כוס (250 גרם) יוגורט (לא משנה איזה)
3 כפות (60 גרם) דבש
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
קורט מלח
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
2 טורפים בקערה ביצים, סוכר לבן וסוכר וניל לתערובת מעט תפוחה.
3 מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל, יוגורט ודבש ומערבבים היטב.
4 מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים מעט.
6 אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים (שימו לב, בחלק מהתנורים זה לוקח יותר זמן).
7 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
** העוגה תישמר עטופה במקרר עד ארבעה ימים.
** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת היוגורט בקרם קוקוס או במיץ תפוזים.