אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

רוגלך אגוזים מבצק פריך

הבצק הזה כל כך רך ונעים בפה, והמלית כל כך טעימה, שאי אפשר להאשים אותנו על זה שהכנו את העוגיות האלה לשבירת הצום וחיסלנו את כולן הרבה הרבה לפני שהוא אפילו התחיל. אנחנו בסך הכל בני אדם

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 24/09/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 235 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך (32 עוגיות):

400 גרם (2 כוסות ושלושת רבעי) קמח לבן רגיל

3 כפות (24 גרם) אבקת סוכר

כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חלמון ביצה M או L

גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

למילוי:

250 גרם (2 כוסות וחצי) אגוזי מלך

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

1 שקית סוכר וניל

חלבון ביצה

כף מי ברז

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם המלית: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה אגוזי מלך, סוכר לבן וסוכר וניל לתערובת פירורית. מוסיפים חלבון ביצה וכף מים ומערבבים שוב. אמורה להתקבל תערובת דביקה וסמיכה. מעבירים את התערובת למקרר ומכינים את הבצק.

>> מתכונים לארוחה מפסקת

>> מתכונים לשבירת הצום

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

רוגלך אגוזים בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

2 הבצק: באותו מעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם אבקת סוכר ואבקת אפייה.

3 מוסיפים חמאה ומעבדים שוב, עד שנוצרים פירורים.

4 מוסיפים חלמון ביצה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד בלבד.

5 מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, עוטפים כל אחד בנפרד בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

רוגלך אגוזים ותה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
הכי טוב עם תה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7 מרדדים על משטח מעט מקומח את כדורי הבצק לעיגולים דקיקים.

8 בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים כל עיגול בצק לשמונה משולשים, ממש כמו פיצה.

9 מגלגלים בידיים בערך כפית של מלית, יוצרים צורת גליל ומניחים בחלק הרחב של המשולש. מגלגלים לצורת רוגלע ומניחים על תבנית התנור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק וכל המלית.

10 אופים 20-25 דקות, עד שהעוגיות שחומות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

** העוגיות יישמרו בכלי אטום עד 5 ימים בטמפרטורת החדר.

** לגרסת פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים (מתחילים בחצי כוס ומוסיפים עוד אם צריך)