אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת אגסים ומייפל

מה הופך עוגה לסתווית? ייתכן שזה הניחוח העמוק שמחמם את הלב והנפש, ייתכן שהנוכחות הקינמונית; כך או כך, העוגה הזאת היא בול העוגה לעכשיו - הימים החגיגיים שטומנים בחובם הבטחה לרוח קרירה ונעימה שבוא תבוא

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/09/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאגסים:

3 אגסים, קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות (אפשר להמיר בתפוחים)

חצי כפית קינמון

כף סוכר

לעוגה (לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ):

3 ביצים גדולות

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה

גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

חצי כוס (120 גרם) סירופ מייפל

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 שקית  (10 גרם) אבקת אפייה

חופן שקדים פרוסים

אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה בינונית את פרוסות האגסים, הקינמון והסוכר.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 טורפים היטב בקערה ביצים וסוכר לבלילה תפוחה ובהירה.

4 מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד כדקה. מוסיפים שמנת חמוצה ומייפל ומערבבים מעט.

5 מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. מוסיפים את פרוסות האגסים ומערבבים לבלילה אחידה.

6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

7 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.