עוגת אגסים ומייפל
מה הופך עוגה לסתווית? ייתכן שזה הניחוח העמוק שמחמם את הלב והנפש, ייתכן שהנוכחות הקינמונית; כך או כך, העוגה הזאת היא בול העוגה לעכשיו - הימים החגיגיים שטומנים בחובם הבטחה לרוח קרירה ונעימה שבוא תבוא
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לאגסים:
3 אגסים, קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות (אפשר להמיר בתפוחים)
חצי כפית קינמון
כף סוכר
לעוגה (לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ):
3 ביצים גדולות
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
חצי כוס (120 גרם) סירופ מייפל
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
חופן שקדים פרוסים
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה בינונית את פרוסות האגסים, הקינמון והסוכר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 טורפים היטב בקערה ביצים וסוכר לבלילה תפוחה ובהירה.
4 מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף עוד כדקה. מוסיפים שמנת חמוצה ומייפל ומערבבים מעט.
5 מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. מוסיפים את פרוסות האגסים ומערבבים לבלילה אחידה.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים שקדים פרוסים ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
7 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.