עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים
מתכון לעוגת קינמון שמדלגת בקלות לארסנל העוגות של הארוחה המספקת ליום כיפור. הקינמון כבר בבלילה של העוגה הבחושה, ומלמעלה היא מזוגגת בסוכר ושברי אגוזים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 ביצים גודל L
מיכל שמנת להקצפה (250 גרם)
1 וחצי כוסות סוכר לבן (300 גרם)
חצי כוס שמן קנולה (100 גרם)
כפית תמצית/מחית וניל
1 וחצי כפיות קינמון
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
1 וחצי כוסות קמח
לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר
כף מים רותחים
רבע כוס אגוזי מלך טחונים דק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים בקערת מיקסר ביצים, שמנת להקצפה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לקערה וניל ושמן וממשיכים להקציף מעט.
3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קינמון, אבקת אפייה וקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה או לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה.
5 מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר עם מים רותחים לתערובת סמיכה ואחידה. מצפים את העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים. מגישים וזוללים.
* העוגה נשמרת בטמפרטורת חדר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב.
*לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת בקרם קוקוס.
* אם אין לכם מיקסר, אפשר להשתמש במטרפה גדולה.