אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

לחמניות שמונה עם פרג

נכון שמכל הלחמניות בעולם, כולל כל המאפיות, שלא לדבר על הסופר, אלה של המכולת תמיד הכי רכות וטעימות? אז יש לנו חדשות מרעישות: אלה יותר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 04/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-16-18 לחמניות:

1 קילו קמח לבן רגיל (או קמח לחם)

2 כפות שמרים יבשים

שליש כוס +כפית (70 גרם) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

כפית גדושה מלח דק

כוס וחצי (360 מ"ל) מי ברז

לציפוי:

2 כפות מים

כפית נס קפה (מגורען או אבקה)

ביצה גודל L

רבע כוס גרגירי פרג שלמים

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.

2 מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים ביצים, שמן קנולה ומלח. מוסיפים את המים ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים.

לחמניות שמונה בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עקב בצד אגודל|צילום: קרן אגם, mako אוכל
לחמניות שמונה במגש (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מי גונב אחת?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 לשים את הבצק 9-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

4 מוציאים לקערה משומנת מעט, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5 מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קצרות בידיים להוצאת האוויר.

6 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומסדרים על מגש משומן מעט. מכסים במגבת ומניחים ל-20 דקות.

7 מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה וקולעים לצורת לחמניית שמונה (ראו בסרטון).

8 מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים קטנים ביניהן. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.

9 מחממים תנור ל-180 מעלות.

10 מערבבים בקערה כפית נס קפה עם מים עד להמסה מוחלטת. מוסיפים ביצה וטורפים היטב.

11 מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בתערובת הביצה ומפזרים פרג.

12 אופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן שחומות ויפות.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

לחמניות שמונה אחרי תפיחה שנייה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תפוחות יפה יפה|צילום: קרן אגם, mako אוכל
לחמניות שמונה לפני האפייה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** הלחמניות יישמרו עד יומיים כשהן עטופות היטב בשקית.

** ניתן להקפיא אותן אחרי שהן מצטננות, כשהן עטופות היטב.

** הקפה נותן צבע ולא משאיר טעם, אבל אם רוצים אפשר לוותר עליו.