אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

מגולגלות שוקולד פריכות

עוגיות פריכות זאת תמיד התחלה טובה, עכשיו תוסיפו להן מילוי שוקולדי במרקם שוקולטה וקצת אגוזים, וקיבלתם עוגיות מגולגלות עם יופי של טוויסט. מזל שמכינים מראש שלוש רולדות, כי הן מתחסלות בקצב מסחרר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 17/06/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 215 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

180 גרם קוביות חמאה מהמקרר

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית מלח

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2-3 כפות חלב

למלית:

1 כוס (200 גרם) שוקולד צ‘יפס מריר

חצי כוס (140 גרם) חלב מרוכז ממותק

1 כף שמן קנולה

שלושת רבעי כוס אגוזי מלך או שקדים קצוצים (לא חובה)

לקישוט:

 אבקת סוכר 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2 מכינים את המלית: ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל את השוקולד, החלב המרוכז והשמן. מערבבים עד לאיחוד, ומניחים לצינון (את האגוזים נפזר מעל המלית לפני האפייה).

3 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, סוכר ומלח, מוסיפים את הווניל ואת קוביות החמאה, ובפולסים קצרים מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים כף חלב ומעבדים שוב. אם הבצק לא הפך לכדור מוסיפים עוד כף חלב, ומעבדים שוב.

4 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן. מורחים על כל חלק שליש ממלית השוקולד. מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה.

5 מעבירים את הגלילים בזהירות לתבנית. בעזרת סכין חדה חורצים ברולדות פסים בעומק מ"מ - זה יקל עליכם בשלב החיתוך אחרי האפייה.

חורצים את הרולדות מבעוד מועד (צילום: נופר צור, mako אוכל)
חורצים את הרולדות מבעוד מועד|צילום: נופר צור, mako אוכל

6 אופים את הרולדות 20 עד 25 דקות, עד  שהן זהובות. מצננים מעט לפני שפורסים, ומקשטים באבקת סוכר.

עם אבקת סוכר או בלי (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עם אבקת סוכר או בלי|צילום: נופר צור, mako אוכל

> לבלוג של קרן אגם

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

**לגרסת פרווה ממירים בבצק חמאה לנטורינה ואת החלב במים קרים.

**ניתן להמיר את מלית השוקולד לממרח שוקולד קנוי כגון נוטלה, השחר וכו'.