אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

קינוח פאי לימון בכוסות אישיות

אנשים פשוטים אנחנו, אוהבים את החיים שלנו קלים - אבל לא מוכנים לוותר על הרושם, בטח שלא בקינוח. אז מה עושים? בדיוק מה שקרן אגם מציעה פה. קינוח אישי לפנתיאון

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 05/08/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לקרם:

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

2 כפות (20 גרם) קורנפלור

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון

50 גרם חמאה קרה

50 גרם שוקולד לבן

מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת להקצפה

כף אבקת סוכר

לתחתית:

150 גרם פתי בר

חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה

100 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

1 טורפים בסיר בינוני על אש בינונית סוכר, ביצים וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מוסיפים מיץ לימון וטורפים שוב, לאיחוד.

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

>> לבלוג של קרן אגם

קינוח פאי לימון - דוגמנים אחד אחד (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
דוגמנים אחד אחד|צילום: קרן אגם, mako אוכל
קינוח פאי לימון - במי נתחיל? (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
במי נתחיל?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 מגבירים מעט את האש וממשיכים לטרוף עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.

4 מוסיפים חמאה קרה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד שהם נמסים. מעבירים לכלי אחר ומצננים לחלוטין (אפשר לשמור במקרר כמה ימים).

5 התחתית: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את הביסקוויטים והשקדים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד. מניחים בצד.

6 אחרי שהקרם מצטנן לחלוטין מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

7 מעבירים שני שליש מכמות הקצפת לקרם הלימון ומערבבים לתערובת אחידה.

8 מוסיפים לקצפת שנותרה בקערה כף אבקת סוכר, מקפלים בעדינות ומכניסים לקירור עד שימוש.

9 ממלאים בכל אחת מהכוסות 2 כפות פירורי ביסקוויטים ומיישרים מעט. עליהם מניחים 4 כפות מקרם הלימון. מפזרים מלמעלה עוד 2 כפות של פירורים.

10 מעבירים את הקצפת הממותקת שנותרה לשק זילוף, ומקשטים כל מנה בזילוף של קצפת. מצננים שעה-שעתיים לפני ההגשה. שומרים בקירור.

קינוח פאי לימון - לפני (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
לפני|צילום: קרן אגם, mako אוכל
קינוח פאי לימון - אחרי (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אחרי|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** אפשר להכין את הקינוחים יום מראש.

** את הקינוח ללא הקצפת אפשר להכין יומיים מראש, אבל את הזילוף עושים בזמן אמת.