עוגיות אגוזים מושלגות
מי שמגביל את הבצק הפריך שלו לתחתיות של פאי הוא לא פחות מפראייר גדול. תראו את העוגיות האלה - שכל מה שיש בהן זה בצק פריך, המון המון אגוזים וציפוי של אבקת סוכר. אתם לא חייבים צנצנת כזו על השיש?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 עוגיות בינוניות:
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים
35 גרם (4 וחצי כפות) אבקת סוכר
170 גרם חמאה קרה, בקוביות
כף מי קרח
לתערובת האגוזים::
50 גרם אגוזי מלך לא קלויים
50 גרם אגוזי פקאן לא קלויים
30 גרם בוטנים קלופים לא קלויים
30 גרם שקדים קלופים לא קלויים
לעיטור אחרי אפייה:
כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, קמח שקדים ואבקת סוכר.
2 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים שוב בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורי בצק.
3 מוסיפים מים ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מוציאים את הבצק מהקערה של מעבד המזון ומניחים בצד.
4 מכניסים למעבד המזון את כל האגוזים וטוחנים לתערובת פירורית.
5 מערבבים את הבצק הפריך עם האגוזים הטחונים (אפשר בפולסים במעבד המזון).
6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומפרדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
7 קורצים כדורים קטנים מהבצק ומסדרים בתבנית.
8 אופים את העוגיות 10-11 דקות עד שהן רק טיפה משחימות. מוציאים ומגלגלים כל עוגייה באבקת סוכר.
9 מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.