אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו

רגילים שהכנה של רוגלך היא פרויקט שצריך להיערך אליו שעות מראש? אז תתרגלו מחדש - רק מחליפים את הבצק, ומקבלים נשנוש מתוק ורוגלכי, עם הגלגול ובלי הטררם

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 04/11/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-18 יחידות:

9 עלי פילו

כוס ממרח שוקולד, איזה שאוהבים

רבע כוס טחינה גולמית

100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2 פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים בחמאה. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. מכסים בעלה שלישי, ואותו לא מברישים.

3 מורחים את כל שטחו של העלה העליון בממרח שוקולד, ומזלפים מעט טחינה גולמית.

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - הגלגול (צילום: נופר צור, mako אוכל)
הגלגול|צילום: נופר צור, mako אוכל
רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - בתבנית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
הכי טעים השוקולד שנשפך בצדדים|צילום: נופר צור, mako אוכל

4 מחלקים את מלבן הבצק ל-6 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.

5 מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר ליצירת צורת קרואסון. מסדרים על תבנית האפייה.

6 מברישים כל רוגלע במעט חמאה מומסת ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ושחומים. השוקולד קצת בורח החוצה במהלך האפייה וזה בסדר, הכי כיף לנשנש אותו אחר כך ישירות מהתבנית.

7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

>> לבלוג של קרן אגם

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - תקריב (צילום: נופר צור, mako אוכל)
רואים כמה שזה פציח?|צילום: נופר צור, mako אוכל
רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - צילום (צילום: נופר צור, mako אוכל)
שווים גם אחת כזו|צילום: נופר צור, mako אוכל

** אפשר לשמור את המאפים בקופסה אטומה למשך יומיים-שלושה.

** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בספריי שמן.